BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.397,95
HABER /  POLİTİKA

AK Parti'den Anayasa Mahkemesi'ne dava açan Yargıtay'a tepki! 'Yazık çok yazık…'

YARGITAY'ın Can Atalay hakkında 'hak ihlali var' kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması sonrasında AK Parti'nin hukukçu kurmayları tepki gösterdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı "Yazık, çok yazık' derken, AK Parti Grup Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsü, endişe verici" dedi.

Abone ol

Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması sonrası AK Parti'nin hukukçu kurmaylarından tepki geldi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürerek yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepki gösterdi.

Hiç ve asla olmaması gereken bir olay

Sosyal medyadan açıklama yapan Yazıcı, “Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez” dedi.

Eski Adalet Bakanı Gül: Endişe verici

AK Parti Grup Başkanvekili ve eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabından "Yüksek yargı mercileri arasındaki çatışma görüntüsü, hukuk devleti ve mülkün temelinde yer alan adalet duygusu için endişe vericidir. Yargı hakemdir, sorunları çözer. Yargı hakem olma vasfını yitirirse, çözümün değil sorun ve çatışmanın kaynağı haline gelir." dedi.

"Her kurumun kaynağını milletten alan yetki ve fonksiyonunu hukuk çerçevesinde kullanması esastır" diyen Abdullah Gül, "Yargı organlarının da ihtilafları derinleştirmeden, anayasal sınırlar içinde kalarak sorun çözmesi milletimizin en tabii beklentisidir.” uyarısı yaptı. 

100. yıl değil de 1000. yılı olsa ne yazar!

AK Parti iktidarı döneminde uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı yapan Hüseyin Çelik de "Yıllar yılı, başını Vural Savaş, Sabih Kanadoğlu, Yekta Güngör Özden, Nuh Mete Yüksel ve benzerlerinin başını çektiği, vesayetçi güçlerin güdümündeki Kemalist militan yargıdan çektik. Tam vesayetler kalktı derken, bu sefer biz kendi militan yargımızı oluşturduk. Helal olsun bize!!! Bu yargıya ve anlayışa sahip olunan ülkede, bir de kalkmış, AB’nin eleştirilerine karşı efeleniyoruz. Aynada kendimizle yüzleşmek için vakit geldi geçiyor bile. Cumhuriyetin 100. Yılı değil de 1000. yılı olsa ne yazar. Cumhuriyet, Cumhuriyet olmadıktan sonra yaşının ne önemi var… Unutmayalım ki, Suriye, İran, Irak, Libya, Kuzey Kore, Çin, Rusya, Küba, Venezuella da Cumhuriyet’tir…." paylaşımı yaptı.

Askeri vesayet dönemini hatırlatıyor

Yargıtay'ın AYM kararına bir tepki de AK Partili Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar, "AYM’nin kararını eleştirmek/yanlış bulmak ayrı, karara uymamak ayrıdır. Eleştirebilir, yanlış bulabilirsiniz ama uymamazlık edemezsiniz. Anayasa hükmü açık, karar bağlayıcıdır. Yargıtay 3.Ceza Dairesi’nin AYM kararına ‘uymama’ iradesi, hukuki değildir. Kaldı ki AYM’nin benzer mahiyetteki Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Leyla Güven hakkındaki ‘hak ihlali’ kararına uyulmuştu. AYM üyeleri hakkındaki suç duyurusu ise garabettir. Yargı eliyle hortlatılan bu tür hukuk dışı uygulamalar askeri vesayet dönemini hatırlatıyor, çok üzücü." dedi.