BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten İmamoğlu'na 'cumhurbaşkanı kıskanıyor' yanıtı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan'a "Bıraksın bizim baba-oğul ilişkimizi. Kıskandığının farkındayım' sözlerine yanıt verdi. Çelik, "Arabesk filmlere benzemeye başladı. Biri onu seviyor, öteki onu seviyor. Apolitik ve garip de bir tablo" dedi.

Abone ol

Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz" açıklaması polemiğin fitilini ateşledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelik "evladına sahip çık" açıklaması sonrası İmamoğlu'nun "Cumhurbaşkanı bizi kıskanıyor" sözlerine AK Parti'den cevap geldi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde parti genel merkezinde toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu:

Rusya-Ukrayna savaşı

Yeni dünyada hangi kuralların geçerli olacağını göreceğiz. Bütün bu süreç içerisinde Cumhurbaşkanımız yürüttüğü güçlü diplomasi Türkiye'yi bu türbülansın içerisinde en güvenli şekilde tutmayı başarmıştır. Rusya Ukrayna savaşı daha da konuşulacaktır çünkü bundan sonraki dünyanın nasıl şekilleneceği bu savaşa bağlıdır. 

Avrupa'dakilere NATO içerisindeki misyonumuz sık sık takdir ettiklerini söylüyorlar ama Türkiye'nin AB üyesi olması konusunda vizyonsuz ve dar kafalı bir yaklaşım var. 

Dünyanın barış için yeni bir yazılıma ihtiyacı var, aksi takdirde barışın korunmasının mümkün olmadığı görülmüştür. Tahıl kriziyle birlikte ülkelerin kıtlık yaşaması Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından engellenmiştir. Önümüzdeki dönemde artık yeni bir soğuk savaşın başladığı ve dünyanın yeni meydan okumalar karşısında yeni stratejiler geliştirmesi gerektiği ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin en doğru yerde olduğunu görüyorsunuz. 

Yunanistan'a tepki

Yunanistan, geçtiğimiz yıl Türkiye'yi sabote etmekle geçirdi. KKTC'nin gözlemci üye olarak Türk Devletleri Teşkilatında yer alması çok önemli bir gelişmedir. 

FETÖ ile mücadele

Aralık ayı tabi FETÖ'nün Türkiye'ye yaptığı saldırılardan birinin yıl dönümü. Karşı karşıya kaldığımız devletimizin egemenliğine dönük en hain saldırılardan biriydi. Devletimizin bütünlüğü açısından FETÖ ile mücadelenin birinci sırada yer alması gerektiğini ifade etmek isterim. 

6 yaşındaki kıza istismar

Birincisi bunların hepsinin hesap vermesi gerekir. İkincisi hiç kimsenin dinimizin değerlerini böyle bir çirkinliğe alet etmemesi gerekir. Aynı bu lanetli yaklaşımın parçasıdır. Kim ‘ama’lı cümle kuruyorsa tavrımız nettir

İmamoğlu'nun "Cumhurbaşkanı ilişkimizi kıskanmasın" açıklamasına yanıt

Arabesk filmlere benzemeye başladı. Biri onu seviyor, öteki onu seviyor. Apolitik ve garip de bir tablo. Ben sana daha çok sahip çıkıyorum, deniyorsa cari açık olduğu için bu sözler kullanılıyor. 6'lı masa denirken bir bütünsellikten bahsedilemeceği görüldü. Parti Genel merkezi Saraçhane'ye taşınmış gibi bir izlenim verdiler. Bir genel başkanın belediye başkanının çağrısını sosyal medyadan öğrenmesi tabloyu ortaya koyuyor. Absürt bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu bir antisiyasettir. Arabesk Film izler gibi izliyoruz.

Akşener'in bu yakıştırması hoş değil. Kendisine bunu kim söylemiş bilmiyoruz. Böyle argo bir ifadenin kullanılması yanlış olmuştur. Teşkilatlarımızın başarıları ortadadır. Yakışıksız bir ifade olduğunu ifade etmek isterim.

Demirtaş'ın açıklaması

6'lı masanın nasıl hareket etmesiyle ilgili HDP'den açıklama geliyor. Bu ifadelerde 6'lı masaya yön verme var. Açıklamada devleti yeniden inşa etme sürecinden bahsediyor. Bu ne demektir ve 6'lı masa buna ne diyor? Onların değerlendirmelerini görmek gerekir. "

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kadınlara aylık 30 bin lira maaş! Hesaba 6 günde 2 milyon lira yattı çete lideri PKK'lı çıktı
Foto Galeri Kadınlara aylık 30 bin lira maaş! Hesaba 6 günde 2 milyon lira yattı çete lideri PKK'lı çıktı Galeriye Gözat