BIST 9.771
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,63
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu'ndan Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili açıklama

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa metnindeki Türkçeyi eleştirerek, "Bu Türkçe ile bırakın bakanlık idare etmeyi, herhangi bir küçük kurum bile yönetilemez." dedi.

Abone ol

Gelecek Partisi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem modelini açıkladı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Davutoğlu'nun gündeminde Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın istifası vardı. Davutoğlu, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Üzerinden 12 saatten fazla vakit geçti. Böyle bir istifa var mıdır? Bilmiyoruz."

Bu demokrasilerde görülmeyecek bir şey. Eğer bir bakan istifa ediyorsa bunun birinci muhattabı Türkiye kamuoyudur. Kamuoyunu bilgilendirmesi gerekenler de özgür basındır. Bir istifa var, ortalıkta bir metin dolaşıyor. Ama bu metnin ne teyidi var ne tekzibi var. Üzerinden 12 saatten fazla vakit geçti. Böyle bir istifa var mıdır? Bilmiyoruz. Yok mudur? Yine bilmiyoruz. Demokrasilerde böyle şey olmaz.

Metni aldığımda bu gerçek olmaz dedim. Böyle bir istifa olmayacağından değil. Sayın Hazine ve Maliye Bakanı, Sayın Cumhurbaşkanı'na saygısı dolayısıyla bunu yapmayacağından değil. Türkiye Cumhuriyetinde bakanlık makamına gelmiş birisinin böyle kötü bir Türkçe kullanmasına inanamadığım için. Bu Türkçe ile bırakın bakanlık idare etmeyi, herhangi bir küçük kurum bile yönetilemez. Dün yaşananlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün hastalıklarını bir gecede, bütün semptomlarını belirtilerini ortaya koymuştur."

İşte Albayrak'ın Instagram hesabından paylaşılan istifa metni

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Zeytinburnu'nda şok görüntüler dans halay fuhuş... sokaklar prezervatiflerle dolu
Foto Galeri Zeytinburnu'nda şok görüntüler dans halay fuhuş... sokaklar prezervatiflerle dolu Galeriye Gözat