BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60

Kemal Kılıçdaroğlu'nun çocukları ve eşi kimdir?

Siyasetçi Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşinin ismi Selvi Kılıçdaroğlu'dur ve çiftin 3 çocukları vardır. Aşiret mensubu olan Kılıçdaroğlu'nun biyografisi şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu, tapu memuru Kamer Bey ile ev hanımı Yemuş Hanım'ın yedi çocuğundan dördüncüsü olarak 17 Aralık 1948′de Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Ballıca köyünde dünyaya geldi. Kendisinden on dakika önce Adil adlı bir ikizi doğdu.

Ailenin daha önce sahip olduğu ‘Karabulut’ soyadı, yaşadıkları köyde herkesin aynı soyadını taşıması nedeniyle, babası tarafından 1950’lerde ‘Kılıçdaroğlu’ olarak değiştirildi.

Eğitimi
Kemal Kılıçdaroğlu ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamladı. Elazığ Ticaret Lisesi′ni 1967′de, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden) 1971 yılında tamamladı. 

Aşireti
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Nazimiyeli olan ailesi Horasan'dan göçerek Anadolu'ya yerleşen Tunceli aşiretlerinden Kureyşan aşiretine mensuptur. Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca soyunun, Oğuzlar’ın Bozok kolunun Beğdili boyundan olduğunu ve Ehl-i Beyt’e kadar uzanan Seyyid soyuna uzandığını iddia etmektedir. 

Bürokrasi yılları
-Maliye bakanlığı hesap uzmanı
-Gelirler Genel Müdürlüğü daire başkanlığı ve genel müdür yardımcılığı
-1991 yılında Bağ-Kur′a atandı. Burada genel müdürlük yaptı.
-1992 yılında Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü′ne geçti. Kısa bir süre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı′nda müsteşar yardımcısı olarak görev yaptı.
-1994 yılında Ekonomik Trend dergisi tarafından "Yılın Bürokratı" seçildi. -1996 yılında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik tarafından görevden alındı.
-1999′da kendi isteğiyle SSK Genel Müdürlüğü′nden emekli oldu.
- Türkiye İş Bankası′nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Siyaset

2002 yılında CHP'ye katıldı ve ilk defa 2002 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak meclise girdi. 2007'de yine vekil seçildi. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Kadir Topbaş'a yenildiği seçimde oyların %37'sini alarak ikinci sırada kaldı. 

2010 yılında Deniz Baykal'ın genel başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından yapılan 33. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı'nda 1,189 oy alarak genel başkan seçildi. Bu tarihten beri genel başkanlık koltuğunu bırakmadı. Genel başkanlığı döneminde partisi katıldığı her seçimde ikinci parti olmuştur.

Eşi ve çocukları
Selvi Kılıçdaroğlu ile 1974 yılından beri evli olan Kemal Kılıçdaroğlu, ikisi kız biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır. Çocuklarının isimleri Aslı Kılıçdaroğlu Nadir, Zeynep Kılıçdaroğlu  ve Kerem Kılıçdaroğlu'dur.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Kılıçdaroğlu'nun gelini Mine Alşan kimdir? Kerem nişanlısını... Galeriye Gözat