BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş seçim için helalik aldı!

2015 genel seçimlerine parti olarak girecek olan HDP'nin eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, seçim öncesi ailesini ziyaret etti, ellerini öptü.

Abone ol

2015 genel seçimleri öncesinde kampanya çalışmalarına başlamadan evvel, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da yaşayan ailesini ziyaret etti, helallik aldı.

Demirtaş, babası Tahir Demirtaş ve annesi Sadiye Demirtaş’ın ellerini öperek, 7 Haziran seçimleri öncesi hayır dualarını aldı.

DEMİRTAŞ AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

HDP lideri Demirtaş, kardeşleriyle de hasret giderdi. Aile fotoğrafı veren Demirtaş, Irak Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan ağabeyi Nurettin’in de bir an önce Türkiye ’ye dönmesi temennisinde bulundu.

demirtas-ailesi.jpeg

demirtas-ailesi1.jpg
HDP MARATONU CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Cuma gününden itibaren fiili olarak seçim startını vereceklerini belirten Demirtaş, “ Ankara ’da aday tanıtımıyla birlikte çalışmalarımız başlayacak. Yoğun bir dönem olacak tabii. Uzun süredir annemi ve babası ziyaret edememiştim. Bugün onları da ziyaret edip hayır dualarını aldım. İnşallah tüm annelerin babaların dualarıyla yola çıktığımızda başarılı olacağız.” dedi.

demirtas-ailesi2.jpg 

“SÜRGÜNDEKİ ABİM VE DİĞERLERİ BENİM İÇİN YARADIR, BURUKLUKTUR”

Baba evinde verdiği aile fotoğrafında sadece abisi Nurettin Demirtaş’ın olmayışının sorulması üzerine Demirtaş, abisinin Demokratik Toplum Partisinin Eş Genel Başkan olduğunu hatırlattı.

Abisinin bu ülkede yaklaşık 15 yıl haksız hapis yattığını, üniversite öğrencisiyken hapse girdiğini ve ömrünün yarısını cezaevlerinde geçirdiğini anlatan Demirtaş şunları söyledi: “ Demokratik siyasete girmek istedi, partiye girdi, şe genel başkan oldu. Fakat devlet ve hükümet onu hazmedemedi. Yargı baskısıyla siyaset yapamayacak bir hale getirdiler. Çok ağır cezalar verdiler kendisine. Çok sayıda dava açtılar. Soruşturmalar açtılar, cezalar istediler. Burada bir kez daha yıllarını cezaevlerinde geçirsin istemedik şuan Güney Kürdistan’da Hewler’de yaşıyor. Sadece o değil 10 binlerce insan sürgünde yaşamak zorunda kalıyor. Özellikle Avrupa’da on binlerce insan sürgün. Türkiye’de demokrasinin gelişmesini bekliyor. Her beri benim için burukluk ve yaradır. Sadece abim değil o da onlardan biridir sadece. On binlerce insan bu şekilde ülkesinden vatanından ayrı, sadece düşüncelerinden dolayı ülkesine gelemez durumdadır. 7 Haziran’dan sonra iyi bir sonuç ortaya çıkarırsak bu problemi çözme adını, iç barış adına önemli fırsatlar yakalamış olacağız."