BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.490,35
HABER /  GÜNCEL

Fatma Şahin ile Gaziantep 'marka şehir' oldu

Türk Patent Enstitüsü Gaziantep 'i marka şehir seçti. Ödülü Gaziantep adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aldı.

Abone ol

Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından verilen “4. Türk Patent Ödülleri” töreninde Gaziantep’in “Marka Şehir” ödülünü Gaziantep adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin aldı.

Ödül töreninde Gaziantep’i örnek şehir gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep ve Kayseri'nin bu alanda ortaya koydukları başarılar nedeniyle ödül verildiğini söyledi. Erdoğan, bu iki şehrin açtıkları yoldan diğer şehirlerin de ilerlemesini arzu ettiklerini dile getirdi.

Valilere, belediye başkanlarına, oda başkanlarına, kendi öz değerlerine sahip çıkma çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Coğrafi işaretlerinizi ulusal ve uluslararası düzeyde tescil ettirin ve markalaşması noktasında her türlü gayreti gösterin. Türk Patent Enstitüsü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu süreçte her türlü teknik desteği sağlamaya devam edecektir” dedi.

gaziantep-marka-şehir-fatma-şahin.jpg

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Habib Asan da Erdoğan'a Türkiye'nin sınai mülkiyet alanındaki ilk yasal düzenlemesi olan 1871 tarihli Alamet-i Farika Nizamnamesi'nin bir nüshasının içinde yer aldığı, 300 yıllık ardıç ağacından yapılan sandık takdim etti.

CUMHURBAŞKANI FORSLU BAKLAVA

Erdoğan, ödül töreni öncesinde, patenti alınmış Kayseri sucuk ve pastırması ile Gaziantep baklavalarının tanıtıldığı stantları ziyaret etti. Kayseri ve Gaziantep Sanayi ve Ticaret Odası başkanlarını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, baklava standındaki Cumhurbaşkanlığı Forsu şeklinde, sarı-kırmızı renklerde hazırlanan baklavanın organik, renklendirmede kullanılan boyanın da gıda için uygun olup olmadığını sordu. Stant görevlilerinin renklendirmede organik gıda boyaları kullanıldığını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, baklavanın güvenle yenebileceğini belirtti.

Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, “Gıdanın TSE standardı olmaz çünkü mekanik değildir, değişkendir” dedi.

BAKLAVA SARI KIRMIZILI OLUNCA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 264 çeşit yemeği bulunan Gaziantep'in, gıda sektöründe de üs noktası olduğunu söyledi. Forslu baklavanın görüntüsünün güzel olduğunu ifade eden Erdoğan, sarı kırmızı renklere dikkati çekerek, “Bunu yaparken Fenerli yapmalıydınız” diye konuştu.