BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  DÜNYA

Kocasının kuzeni tecavüz etti şimdi de...

Afganistan'da yaşayan ve 16 yaşında kocasının kuzeni tarafından tecavüze uğrayan Gülnaz şimdi aynı evde kocası ve tecavüzcüsü ile birlikte yaşıyor.

Abone ol

Afganistan'da, kuzeninin eşi tarafından tecavüze uğradıktan sonra 'zina' suçlamasıyla hapse giren Gülnaz, 2013'te kendisine tecavüz eden kişiyle evlenmek zorunda kalmıştı. Gülnaz, yaşadıklarını CNN'e anlattı.

2008’de, 16 yaşındayken tecavüze uğrayan Gülnaz, saldırıya uğramasına rağmen ‘zina’ suçlamasıyla 12 yıl hapse mahkum edilmişti. Tecavüz sonucu hamile kalan Gülnaz’ın cezasında indirime gidilmesi için kendisine tecavüz eden ve aynı zamanda Gülnaz’ın kuzeniyle evli olan Asadullah’la evlenmesi şart koşulmuş, ancak daha sonra bu şarttan vazgeçilmişti.

Aynı dönemde, Gülnaz’ın erkek kardeşleri, kız kardeşlerinin evlenmediği sürece “utanç içindeki” aileye dönemeyeceğini söylemişti. 2011’de dönemin devlet başkanı Hamid Karzai’nin müdahalesiyle serbest kalan Gülnaz, 2013’te, toplum baskısı nedeniyle, kızı Smile’nin “utanç yaşamadan bir hayat sürmesi için” Asadullah’la evlenmişti. Gülnaz, şu anda üçüncü çocuğuna hamile…

GÜLNAZ’IN KUZENİYLE DE EVLİ

Gülnaz’ın kuzeniyle de evliliği devam eden ve o evliliğinden beş çocuğu olan Asadullah’ın toplamda yedi çocuğu bulunuyor. Gülnaz, kuzeni, Asadullah ve çocuklar olmak üzere aynı evde 10 kişi yaşıyorlar. Röportaj esnasında ise Gülnaz’ın kuzeni ortaya çıkmıyor.

Evliliklerinin üzerinden iki yıl geçmesinin ardından Gülnaz’ın CNN’e röportaj vermesini kabul eden Asadullah, “Olayların durulduğunu ve Afganistan’ın toplumsal ahlak kurallarına göre doğru şeyi yaptığını göstermek” amacıyla böyle bir karar aldığını söyledi. Karzai’nin portresinin asılı olduğu odada konuşan Gülnaz, Asadullah’la evlenme gerekçesini anlatırken, kızının Kabil’de babasız “normal bir hayat yaşayamayacağını” vurguladı ve “Kızımın hayatını mahvetmek veya çaresiz kalmak istemedim, dolayısıyla onunla evlenmeyi kabul ettim” dedi. Röportaj esnasında Asadullah’ın gözlerine bakmadığı belirtilen Gülnaz, “Geleneksel insanlarız. Adımız kötüye çıktığında, toplumda o unvanla yaşamaktansa ölmeyi tercih ediyoruz” ifadesini kullandı.

KARDEŞLERİ REDDETTİ

“Artık bunları düşünmüyorum. Şu anda onunla bir problemim yok ve geçmişteki problemleri de düşünmek istemiyorum. Hayatımdan mutluyum… Hayat devam ediyor” diyen Gülnaz, Asadullah odadan çıktıktan sonra ise kardeşleriyle yaşadıklarını anlattı. Kardeşlerinin kendisini görmek istemediğini anlatan Gülnaz, “Beni reddettiler ve bir daha görmeyecekler” dedi.

PİŞMANLIK DUYMUYOR

Tecavüzün ardından hapse giren, ancak kısa süre sonra cezası azaltılan Asadullah’ın işlediği suç nedeniyle pişmanlık duymadığı bildirildi. Gülnaz’la evlenmeyi kabul ederek onu “utançtan kurtardığını” söyleyen Asadullah, “Eğer geleneklerimize uyarak onunla evlenmeseydim, toplumda yaşaması mümkün olmazdı. Erkek kardeşleri onu geri kabul etmek istemedi” dedi ve ekledi, “Şimdi bu problemlerin hiçbirini yaşamıyor. Şimdi benim yanımda ve biliyor ki büyütüldüğü kadar bir olay yoktu.”