BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.513,62
HABER /  SEÇİM

AK Parti'nin 20'li yaşlardaki vekil adayları

AK Parti’nin aday listesinde yirmili yaşlarda 5 isim var. İkisi kadın olan genç adaylar kariyerleri ile dikkat çekiyor.

Abone ol

Antalya'da 5. sıradan listeye giren 28 yaşındaki Sena Nur Çelik uluslararası hukuk alanında parlak bir kariyere sahip. Yeni Şafak'ın haberine göre, AK Parti, İstanbul 3. Bölge 7. sıraya koyduğu 28 yaşında Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın ile birlikte teşkilattaki 3 yardımcısını da aday gösterdi.

AK PARTİ ADAYLARI TAM LİSTE - TIKLAYIN
27 yaşındaki Fatma Gaye Güler Tokat 3. sıradan, 29 yaşındaki Mehmet Alğan Hatay 4. sıradan, 29 yaşındaki Ahmet Kılıç'ı ise Bursa 14. sıradan aday gösterdi.

HENÜZ 28 YAŞINDA AMA...

aday.20150409033555.jpgAK Parti'nin Antalya 5.sıradan milletvekili adayı gösterdiği 28 yaşındaki Sena Nur Çelik Alanyalı. Hukuk Fakültesi mezunun olan Çelik, Uluslararası Hukuk alanında parlak bir kariyere sahip. 2004 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nden mezun olan ve ardından lisans eğitimini İngiltere'deki Warwick Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2007 senesinde onur derecesiyle tamamlayan Çelik, İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesinde denklik programından da başarıyla mezun oldu. London School of Economics'te Uluslararası Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yapan genç vekil adayı, çok iyi derecede İngilizce biliyor. Uluslararası İnsan Hakları Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku, Tahkim ve Sermaye Piyasaları konularına ilişkin çalışmalar yaparak, yüksek lisansını yüksek başarı derecesi ile tamamlayan Çelik, lisans eğitimi sırasında; Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nde stajyer olarak çalıştı.

AK GENÇLİĞİN BAŞKANI

abdurrahimboynukalin.jpgAK Parti İstanbul Bölge 7. Sıradan milletvekili adayı gösterilen ve yakın bir zamanda AK Parti'nin Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilmiş olan Abdurrahim Boynukalın 1987 İstanbul doğumlu. Boynukalın, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yapan Boynukalın, 2010 ile 2013 yılları arasında ise Kırıkkale Üniversite'sinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2013 yılında İngiltere'ye giden Boynukalın, Londra Şehir Üniversitesi'nde Medya ve İletişim alanında ikinci yüksek lisansını yaptı. Üniversite dönemlerinde çeşitli dergilerde araştırma konuları kaleme alan Boynukalın, Araştırma ve Kültür Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nde aktif olarak görev yaptı. Boynukalın, 2011-2013 yılları arasında Milat Gazetesi'nde ardında da yenisafak.com.tr'de düzenli olarak Türkiye'nin siyasi gündemi üzerine köşe yazıları kaleme aldı. Eylül 2014'te AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olarak atanan Boynukalın, çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca biliyor.

EN GENÇ ADAY

aday.20150409033758.jpg27 yaşında olan Fatma Gaye Güler AK Parti'nin en genç adayı. Tokat'lı olan ve memleketinden 3. sırada aday gösterilen Güler, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünde öğrenciliği halen devam eden Güler, siyasi hayatına 2009 yılında Ankara İl Gençlik Kolları Üniversiteler Biriminde başladı. 2012-2014 yılları arasında Ak Parti İstanbul Gençlik Kolları Halkla İlişkiler ve Seçim İşleri Birimlerinde görev alan Güler çeşitli sivil toplum kuruluşlarına da üye.










İMAM HATİP LİSESİ MEZUNU


aday.20150409034151.jpg1986 doğumlu olan Ahmet Kılıç, Bursa'dan 14. sırada kendisine yer buldu. Bursa Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan Kılıç, Uludağ Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümü ön lisans ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Bahçeşehir Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisansa başladı. 2004-2011 yılları arasında AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversiteler Başkanlığı ve İl Gençlik Kolları Başkanı olarak aktif görevlerde yer alan Kılıç, ardından AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları'nda Teşkilat Başkanlığı görevini yürütmeye başladı.

AKTİF SİYASETTEN ADAYLIĞA

Hatay'dan 4. sırada milletvekili adayı gösterilen 1988 doğumlu Mehmet Alğan dikkat çeken bir diğer genç aday. Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olan Alğan, eğitim hayatından itibaren aktif siyasetin içinde yer aldı. Kendisi aday.20150409034322.jpggibi aday olan Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın göreve gelmesinden sonra AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevine getirilen Alğan çok iyi derecede İngilizce biliyor.