BIST 10.219
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.449,10
HABER /  GÜNCEL

Kar artacak mı Ankara hava durumu

Ankara 'da soğuk hava etkili oluyor hava durumu raporlarına göre kar yağışı aralıklarla devam edecek. Sıcaklık değerleri 5 derece birden düşüyor

Abone ol

ANKARA 'da soğuk hava etkili olmaya devam ediyor. Sıcaklık değerleri 5 derece birden düşecek hava durumu raporlarına göre kar yağışı aralıklarla bölgede etkili olacak. Meteoroloji öğleden sonra kar yağışının etkisini zaman zaman arttıracağını bildirdi.

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yer yer kuvvetli yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde kar şeklinde olması, kar yağışlarının Bolu, Karabük, Çankırı ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde (Kızılcahamam, Çamlıdere) yoğun olması bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK HAVA RAPORU

screen-shot-2015-04-09-at-9.13.35-am.png
HAVA SICAKLIĞI

Sıcaklıkların 3-5 derece azalacağı tahmin edilmektedir. Rüzgar  Rüzgarların kuzey-kuzeydoğulu yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetli (40-60 km/sa), öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyılarında fırtına (50-75 km/sa), yer yer kuvvetli fırtına (90 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.


YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; gece ve sabah saatlerinde Bolu ile Karabük'ün güney, Çankırı'nın kuzeybatı ve Ankara'nın kuzey (Kızılcahamam, Çamlıdere) çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Fırtına uyarısı, Batı Karadeniz'de öğle saatlerinden itibaren rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 yer yer 9 (50-75 yer yer 90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın Cuma günü ilk saatle

AFYONKARAHİSAR-ANTALYA KARAYOLU KAR NEDENİYLE KAPANDI!

Afyonkarahisar-Antalya karayolu kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı. 

Sandıklı'da, kaplıcalar kavşağında tedbir alan polis ekipleri, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücülerin Antalya istikametine geçişine izin vermiyor. Tır ve kamyon sürücüleri ilçedeki akaryakıt istasyonlarına, otomobil ve otobüs sürücüleri ise ilçe merkezindeki tesislere yönlendiriliyor.

Karayolları ekipleri, kar yağışının etkiyi olduğu güzergahlarda tuzlama ve küreme çalışması yapıyor.

hava-durumu-4.20150409082614.jpg

KÜTAHYA BAHAR ORTASINDA KARA TESLİM

Kütahya'da, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yağışın gece boyu devam etmesi bekleniyor. Kuzey rüzgarlarının da eşlik etmesi beklenen edilen kar yağışının, cuma öğlen saatlerine kadar devam etmesi öngörülüyor. Yörede hava sıcaklığı bu gece sıfırın altında 2 derece, perşembe ve cuma günü ise 3 derece tahmin ediliyor.

hava-durumu2.20150409082633.jpg

Öte yandan, trafik polisleri kar yağışı nedeniyle Kütahya-Eskişehir ve Kütahya-Afyonkarahisar karayollarında sürücülere tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor.