BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.295,47
HABER /  SAĞLIK

Hapı yutmadan önce bu kitabı okuyun!

Bu kitabı okuduğunuz zaman kolesterol teorisinin nasıl yalanlarla dolu olduğuna, kalp krizi ve felçlerden korunmanın kolesterol teorisiyle değil sağlıklı hayat tarzıyla mümkün olabileceğine şüpheniz kalmayacak

Abone ol

Prof. Ahmet Rasim Küçükusta son kitabında, daha fazla ilaç satmak için tıp endüstrisinin uydurduğu büyük kolesterol yalanlarını deşifre ediyor.

Gerçekten de son senelerde ilaç endüstrisiyle ruh ikizi gıda endüstrisi el ele verdi ve kısa zamanda tüm dünyada müthiş bir ‘kolesterol fobisi’ oluşturuldu. İnsanlar sistemli bir şekilde âdeta ‘kolesterol manyağı’ yapıldı. Kolesterol, kalp krizi ve inme gibi ölümcül kalp-damar hastalıklarının tek sebebiymiş gibi tanıtıldı. Önce “iyisi”, “kötüsü” icat edildi, sonra “küçüğü”, “ultra kötüsü” bulundu ve nihayet şapkadan “çirkini” çıktı.

Varsa kolesterol yoksa kolesterol! Tüm kalp krizi ve felçleri kolesterole ihale etmenin ise tek sebebi var: Kolesterol ilaçlarının (statinler) satışını artırmak.

ekran-resmi-2015-04-09-16.25.05.pngOysa Prof. Küçükusta, bizde de dünyanın birçok ülkesinde de bir numaralı ölüm sebebi olan kalp krizi ve felçleri önlemenin en etkili ve güvenilir yolunun sağlıklı hayat tarzı olduğuna inanıyor ve bunu savunuyor.

Ona göre, ilaç endüstrisi hâkimiyeti altındaki modern tıp ise sapasağlam insanlara hatta çoluk çocuğa bile “hap yutturma” derdinde.

Bakın Prof. Küçükusta’nın yol arkadaşı Prof. Canan Karatay kitabın önsözünde ne diyor:

“Tıp tarihinde, maalesef 40-50 yıldan beri ortaya atılan çağımızın en büyük yalanı yüksek kolesterol ve katı yağların kalp krizinin nedeni olduğudur. Gerçek bilim, hayvansal yağların ve kolesterolün yaşamımız için gerekli olduğunu bildirmektedir.

Elinizdeki bu kitap, ‘BÜYÜK KOLESTEROL YALANLARI’nın arkasındaki oyunları bilimsel olarak, açık ve anlaşılır bir dille açıklıyor. Gerçek bir bilim adamı olan değerli dostum Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, alışmış olduğumuz üslubuyla gerçekleri gözler önüne seriyor ve son derece önemli bir yaraya parmak basıyor.

“Sayılara işkence yaparsanız, onlar da sizin her istediğinizi söyler”  sözünün ne kadar doğru olduğunu, bu kitabı bitirince dahi iyi anlayacaksınız.

Gerek kolesterol vagonuna binmiş olan ve inemeyen hekimlerin, gerek tüm meraklı sağlık çalışanlarının ve kolesterol konusuna ilgi duyan bütün kesimlerin bu kitabı okuyup ellerinden bıraktıklarında, büyük ilaç firmalarının desteklediği bilim araştırmaları sonuçlarına daha başka bir gözle bakacaklarına ve algılarının değişeceğine inanıyorum.

Elinizde son derece önemli bir kitap tutmaktasınız, unutmayın.”


Prof. Ahmet Rasim Küçükusta’nın “değerli bilim adamı dostlarım ve dava arkadaşlarım” diye saygıyla andığı rahmetli Uzman Biyolog Mevlüt Durmuş ve rahmetli Prof. Dr. Ahmet Aydın’ın aziz ruhlarına ithaf edilen bu kitap, sadece bu nedenle bile okunmaya değer!