BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88

Selahattin Demirtaş nereli eşi ve çocukları kimdir?

Selahattin Demirtaş aslen nereli, ailesinin kökeni nedir, eşi Başak Demirtaş ve kızları hakkında bilinmeyenler neler? İşte Selahattin Demirtaş'ın eşi, ailesi ve çocukları ile biyografisi;

Selahattin Demirtaş, 10 Nisan 1973'te Elazığ Palu'da doğdu. Babasının adı Tahir, annesinin adı Sadiye'dir. Selahattin Demirtaş'ın ailesi Zaza kökenlidir.

Selahattin Demirtaş'ın asıl mesleği avukatlıktır. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Selahattin Demirtaş,  uzun süre serbest avukatlık yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkanlığı görevlerini yürüten Selahattin Demirtaş, orta düzeyde İngilizce biliyor.

2007'de DTP'de Grup Başkan vekilliği yaptıktan sonra DTP'nin kapatılması sürecinde yeni kurulan BDP (Barış ve Demokrasi Partisi)'ye geçerek partinin 1 Şubat 2010 tarihinde yapılan olağanüstü kongresinde Genel Başkan seçildi. BDP'nin Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) katılması sürecinde 2014 yılında yapılan 2. Olağanüstü kongrede Figen Yüksekdağ ile birlikte HDP eş genel başkanı oldu.

2007 Türkiye genel seçimlerinde Diyarbakır, 2011 genel seçimlerinde Hakkâri ve Haziran 2015 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak meclise giren Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve dokuz HDP'li milletvekili ile gözaltına alınıp tutuklandı. Selahattin Demirtaş "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.

Selahattin Demirtaş'ın eşi ve çocukları : Selahattin Demirtaş'ın eşinin ismi Başak Demirtaş. Demirtaş'ın iki kız çocuğu var. Kızlarının isimleri Delal Demirtaş ve Dilal Demirtaş.

Selahattin Demirtaş'ın karısı Başak Demirtaş öğretmenlik yapıyor.