BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15

Binali Yıldırım nereli eşi kimdir?

Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yapan Binali Yıldırım, aslen Erzincan Refahiyeli. Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ile birlikte 3 çocukları var.

1955 yılında Erzincan Refahiye'de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı. 

1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tershanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 

1990-1991 yılları arasında İsveç'te bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ne ait Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. Bu eğitim sırasında toplam 6 ay İskandinav ülkeleri ve Avrupa'da çeşitli ülke limanlarında Denizcilik İdaresi Uzmanları ile birlikte kontrollerde bulundu. 

1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. 

Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla IDO'yu alanında dünyanın en büyük Şirketleri arasına soktu. 

1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal" kulübü tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü. 

3 Kasım 2002 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili seçildi. 

58. ve 59. Hükümetlerinde Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. 
22 Temmuz 2007 tarinde yapilan Genel seçimde Erzincan Milletvekili seçildi. 2014 seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığına aday oldu ancak seçimi kazanamadı.

Bir dönem aranın ardından Kasım 2015 seçimlerinde yeniden milletvekili oldu. Başbakan Davutoğlu'nun kurduğu 64. hükümette Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı oldu.

Binali Yıldırım, 19 Mayıs 2016'da AK Parti'nin yeni genel başkan adayı seçildi. 65. hükümeti kuran Binali Yıldırım başbakan oldu. 2018 seçimlerinden sonra Binali Yıldırım Meclis başkanı seçildi. İngilizce ve Fransızca bilen Binali Yıldırım 31 Mart 2019 İBB seçimlerini ve tekrarlanan 23 Haziran seçimini rakibi Ekrem İmamoğlu karşısında kaybetti. 

Binali Yıldırım'ın eşi ve çocukları
Binali Yıldırım'ın eşinin ismi Semiha Yıldırım'dır. Binali Yıldırım'ın çocuklarının isimleri ise Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım'dır. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Semiha Yıldırım'dan Dilek İmamoğlu açıklaması! Eşi Binali Yıldırım'ın özelini açtı Galeriye Gözat