BIST 9.066
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.293,70
HABER /  SAĞLIK

Yoğurt diyeti listesi nasıl yapılır 3 günde 5 kilo verdiriyor!

Bahar aylarının gelmesi, havaların giderek ısınması ile birçok kişi kilo vermeye ve diyet listelerini araştırmaya başladı. Sağlıklı bir şekilde hızlı kilo verdiren diyetlerden biri de yoğurt diyeti. 7 günlük yoğurt diyeti programı ile haftada 5 kilo verebilirsiniz. Peki yoğurt diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte 1 haftalık örnek yoğurt diyeti program listesi...

Abone ol

Havaların ısınması, yaz aylarının yaklaşması ile birlikte birçok kişi yaza fit girmek için diyet listelerini araştırmaya başladı. Yüzlerce yıldır tükettiğimiz yoğurt, besleyici ve oldukça sağlıklı bir besin. Probiyotikler yönünden zengin olan yoğurt, sindirimi kolaylaştırıp metabolizmayı hızlandırıyor. Yoğurt diyet listelerinin de vazgeçilmezi. Yoğurt diyetiyle kısa sürede sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. İşte 3 günde 5 kilo verdiren yoğurt diyeti listesi...

Yoğurt diyeti nasıl yapılır?

Yoğurt diyeti 5 gün süreyle uygulanır. 5 günde kişinin 2 ila 4 kilo vermesi hedeflenir. Yoğurt diyet listesi şu şekildedir:

Birinci Gün: Kahvaltıdan önce içine limon sıkılmış bir bardak ılık su içilir. Kahvaltıda 1 kase ev yapımı yoğurt tüketilir. Arzuya göre şekersiz çay da içilebilir. Öğle yemeğinde sebze çorbasının ardından bir kase ev yapımı yoğurt yenir. Ara öğün olarak bir fincan şekersiz çay, mevsim meyvesi ve bir kase yoğurt tüketilir. Akşam yemeğinde sebze çorbası ve ardından bir kase ev yapımı yoğurt yenir. Ara öğün olarak üç adet kuru erik ve şekersiz bir fincan çay tüketilebilir.

2 ila 5. Günler: Kahvaltıdan önce, taze limon sıkılmış ılık su içilir. Kahvaltı için bir yemek kaşığı yulaf, bir kase yoğurt ve arzuya göre bir fincan şekersiz çay tüketilebilir. Öğle yemeği için bir kase sebze çorbası ve bir kase yoğurt yenir. Ara öğün olarak bir adet mevsim meyvesi, bir kase ev yapımı yoğurt ve bir fincan çay tüketilir. Akşam yemeğinde mercimek çorbası ve ardından 1 kase ev yapımı yoğurt tüketilmesi önerilir. Yatmadan önce kuru incir yenebilir.

Diyet süresince tükettiğiniz su miktarı önemli!

Diyet süresince günde 2-2,5 litre su tüketilmesi gerekir. Yoğurt diyeti, pastörize edilmemiş yoğurt ile yapıldığında daha etkilidir. Bu yüzden ev yapımı yoğurtların tüketilmesi önerilir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan yoğurt düşük kalorilidir ve yüksek miktarda protein ve kalsiyum içerir. Tüm bunların yanı sıra içeriğindeki pek çok vitamin ve mineral ile bağışıklık sistemini korur.

1 haftalık örnek liste:

Gün: 5 pişmiş patates ve 6 bardak sade yoğurt.
Gün: 120 gram haşlanmış tavuk ve 6 bardak yoğurt.
Gün: 120 gram dana eti ve 6 bardak yoğurt.
Gün: 150 gram balık ve yoğurt.
Gün: Meyve ve sebzeler (muz ya da üzüm hariç) ve 6 bardak yoğurt.
Gün: Yoğurt.
Gün: Maden suyu ve yoğurt.