BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.505,65
HABER /  GÜNCEL

Yılın En İyi Rus Filmleri Antalya’da Seyircileriyle Buluştu

Bu yılın en iyi Rus filmleri Türkçe altyazılı ücretsiz olarak Antalya’da Türk ve Rus seyirci ile buluştu. 19-24 Ekim tarihleri arasında Türkiye’deki Rusya Derneklerinin Koordinasyon Konseyi, Rusya Dostluk ve Kültür derneği ve Muratpaşa Belediyesinin ortak destekleriyle Türkiye’de ilk kez Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezinde Rus Film Günleri ev sahipliği yapti.

Abone ol

Festival Coral Travel, Kilit Global, Nirvana Mediterranean Excellence, Bosfor Global Media ve 1001 Tur şirketinin sponsorluğunda gerçekleşti.  Festival “Curiosities”, “Red Ghost”, “Vessuri” olmak üzere 6 yeni film  seyirci ile buluştu.

Rusya’nın Önemli Sanatçıları Katıldı

Rusya’nın önemli sanatçıları Marina Yakovleva, Natalia Bondarchuk, Elena Valyushkina, Alexander Tyutryumov gibi onur ödülü sanatçılar, aktörler Irina Shvedova, Evgeny Banifatov, Dmitry Tikhonov, Maksim Kolosov, yönetmenler Sergey Novozhılov, Andrey Bogatyrev ve diğer film oyuncuları festivalde hazır bulundular.

Antalya’da Tolstoy Heykeli

23 Ekim Festival programı kapsamında Antalya Muratpaşa ilçesinde ünlü Rus yazar Lev Tolstoy Rus-Türk Dostluk Parkı’nda açıldı.
Açılışa Antalya Valisi Ersin Yazıcı Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal katıldı.

Rus Film Festivalin temel amacı, izleyiciyi Rus sinema kültürüyle tanıştırmak, Rus dilini yaygınlaştırmak ve korumak, Rusya ile Türkiye arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmektir. Festivalin Rus-Türk ilişkileri tarihinde bir dönüm noktası olacağın düşünülüyor.

Rus Film Günleri “6 prömiyer” ile Antalya’da!

19 – 24 Ekim tarihlerinde, 6 gün, 6 en ilginç ve etkili Rus Filmleri Galası Antalya’da yapıldi. Sonbaharın bu en ilginç ve güzel filmlerini Antalyalilar ve Antalyada yaşayan Ruslar Rusça izleme fırsatını buldular.

Antalya Rus Dostluk Derneği Başkanı ve festivalin organizatörlerinden Marina Sorokina, bu tür festival ve etkinliklerin iki toplumu birbirlerine daha da yakınlaştıracagina inanıyorum dedi.