BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yasin Aktay Suriyeli komşusu için telefonda hıçkıra hıçkıra ağlayan kadını yazdı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, kayıtlı olduğu ile gönderilecek Suriyeli komşusunun gönderilmemesi için mahallelinin imza topladığını söyleyen kadının kendisine telefonda anlattıklarını köşesinde paylaştı.

Abone ol

Suriyelilerin kayıtlı olduğu illere gönderilme kararı sonrası Suriyelilerle ilgili olumsuz algı ve haberler son dönemde yükselişe geçti. Ancak farklı düşününler de var.

Suriyelilere dönük nefretin körüklendiği bir ortamı dağıtan bir olayı, AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Yeni Şafak'taki "Başkası için ağlayabilenler" başlıklı köşesinde aktardı.

Kayıtlı olduğu ilde geçimini sağlayamadığı için İstanbul'a gelmiş

(...)"Bir komşuları var, Suriyeli. Birkaç yıldır komşuluk yapıyor, ama mahalleye geldiğinden beri o kadar çok kaynaşmış mahalleliyle, o kadar çok herkesin hayatına değmiş ki, aileden biri gibi olmuş.

“Mesela ben hasta olduğumda kendi ailemden görmediğim ilgiyi ve yardımı kendisinden gördüm” diyor. “Suriye’de kendisi de yakınları de Esad zulmüne karşı da aşırılıkçı terör örgütlerine karşı da savaşmış. Kardeşi ölmüş, kendisi ise ayağından yaralanmış ve şimdi platin takılı. Gelmiş Türkiye’ye, kendisine bir şehirde yaşamak üzere oturum verilmiş yerleşmiş. Ama o şehirde geçimini sağlayamadığı için gelmiş İstanbul’a. O gün bugün aynı yerde yaşıyor.

İhtiyaç halinde olduğunu asla söylemez

Suriye’deyken hatırı sayılır bir işadamı, hali vakti yerinde, ticaretini yapan biri. Şimdi ise badana, boya, inşaatta ne iş bulsa yapıyor ama evde aç oturur hiç kimseye aç olduğunu, ihtiyaç halinde olduğunu asla söylemez.

Gönderilmemesi için imza topladılar

Bütün mahalleli onu çok seviyor, onu kendilerinden biri sayıyor. Bir süre önce başlayan uygulamalar dolayısıyla evine kapanmış, çıkmıyor, çünkü kayıtlı olduğu ile gittiğinde hem burada kurduğu düzeni orada kuramaz, hem iyi kötü burada geçimini sağlıyor, orada ne yapacak? Biz mahalleliler olarak aramızda imza topladık, komşumuzu terk etmek istemiyoruz. Komşumuzu bizden almayın diyoruz.”

Ben de gözyaşlarıma hakim olamadım

Kadın bütün bunları anlatırken sesi sonlara doğru daha ağlamaklı hale geliyor. Sonda da hıçkıra hıçkıra ağlıyor. Ne yalan söyleyeyim, ben de gözyaşlarıma hakim olamadım, sözcüklerim boğazımda tıkandı, yutkundum, bir süre tepki veremedim.

Yaşadığım şey bir mucize gibiydi. Biliyorum. Son zamanlarda şahit olduğumuz o anlayışsız, merhametsiz, ırkçı sesler, sekiz yıldır mazlum, mağdur, mahcur insanlara kapılarını açmış, onlara ensar olmuş asil bir milletin sesleri olamazdı."

Yasin Aktay'ın yazısının tamamı

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son günlerin en tartışmalı konusu Suriyeliler! KONDA'dan çarpıcı araştırma
Foto Galeri Son günlerin en tartışmalı konusu Suriyeliler! KONDA'dan çarpıcı araştırma Galeriye Gözat