BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Yargıtay'dan milyonlarca işçiyi ilgilendiren karar! Tazminat ve izin alacakları...

Yargıtay, 2018'de feragat dilekçesi vermeleri şartıyla kadroya alınan taşeron işçilerin ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının hesaplanmasında taşeronluk dönemindeki çalışma sürelerinin de dikkate alınması gerektiğine hükmetti.

Abone ol

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Daireleri Başkanlar Kurulu, 2018'de taşeron işçilerin feragat dilekçesi alınarak sürekli işçi kadrosuna alınması nedeniyle, bu kişilerin sözleşmelerinin feshinde ve emekliliklerinde ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacaklarının nasıl hesaplanması gerektiği konusunda farklı kararlar bulunması nedeniyle Yargıtay'dan uyuşmazlığın giderilmesini istedi.

Taşeron çalışma dönemini kabul ederek tazminat ve izin alacaklarının hesaplanması...

İstemde, Ankara ve Samsun'daki bölge adliye mahkemesi dairelerinin konuyla ilgili açılan davalarda taşeron çalışma dönemini kabul ederek tazminat ve izin alacaklarının hesaplanması, Bursa'daki ilgili dairenin ise aksi yönde karar verdiği, uyuşmazlığa konu davaların miktarları nedeniyle temyiz edilemez olduğundan kararların Yargıtay'a gitmeden kesinleştiği ifade edildi.

İstemi inceleyen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, oy birliğiyle, kamu kurum ve kuruluşlarınca işçiye ödenecek ihbar ve kıdem tazminatı ile yıllık izin alacağı bakımından taşeronluk döneminin de dikkate alınması gerektiğine hükmetti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yağmur bir geldi pir geldi İstanbullular dikkat! Meteoroloji verileri diyor; 58 saat sürecek! İşte son uyarılar...
Foto Galeri Yağmur bir geldi pir geldi İstanbullular dikkat! Meteoroloji verileri diyor; 58 saat sürecek! İşte son uyarılar... Galeriye Gözat