BIST 10.062
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.431,85
HABER /  GÜNCEL

Yağmur dinmek bilmiyor

Karadeniz'de can kaybına neden olan yağışlar doğuya yöneldi. Şiddetli yağış bekleniyor.

Abone ol

Karadeniz'de can ve mal kaybına neden olan yağışlar doğuya kayıyor. Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile İç Anadolu'da bugün ve yarın şiddetli yağış bekleniyor.

Türkiye'nin bir yanı kavurucu sıcaklarla bir yanı da sel felaketiyle boğuşuyor. Karadeniz Bölgesi'ni yerle bir eden aşırı yağışlar bugünden itibaren Doğu'ya kayıyor. Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda, bugün ve yarın etkili ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Geçen hafta sonundan beri Trakya ile Doğu Karadeniz başta olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, yurdun güney ve doğu kesimlerinde devam ediyor. Yağışlar dün de Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda etkili oldu. Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında ise sağanak ve gök gürültülü yağış vardı.

KARABULUTLAR DOLAŞIYOR
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre yağışlar, bugün ve yarın Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında etkili olacak. Bugün, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda, yarın ise Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda etkili ve sürekli sağanak yağış görülecek. Hava sıcaklığı yurdun kuzey ve iç kesimlerinde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sağanak yağışların oluşturacağı yıldırım, sel, taşkın, su baskını, dolu, heyelan gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.