BIST 10.198
DOLAR 32,15
EURO 35,02
ALTIN 2.460,16
HABER /  GÜNCEL

Maliye yabancı peşinde

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi kaçırmak isteyen yabancıları kıskaca aldı

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi kaçırmak isteyen yabancıları kıskaca aldı. Türkiye'de mülk satın alanlar inceleniyor.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'de edindiği gayrimenkul ve devre mülkleri kiraya vererek gelir elde eden yabancıların peşine düştü. Bu yoldan kira geliri elde edenlerin vergi kaçırmasını önlemek isteyen Bakanlık, özellikle turizmin yoğun olduğu illerde 30 Eylül tarihine kadar yoğun ve yaygın denetim başlattı. CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir'in yazılı soru önergesini cevaplayan Unakıtan, Türkiye'de yerleşmiş olmayan gerçek kişilerin, sadece Türkiye'de elde ettikleri kazanç ve iratlar üzerinden vergilendirilmekte olduğunu açıkladı.

Unakıtan, Türkiye'de kira geliri olan yabancıların gelir vergisine tabi olduklarını kaydetti. Yabancıların, mülklerini mesken olarak kiraya vermeleri halinde, kira gelirinin 2006 yılı için 2.200 YTL'lik kısmının gelir vergisinden muaf tutulduğunu kaydeden Unakıtan, “Bu miktarı aşan kısım, yıllık beyanname ile beyan edilerek vergilendirilmektedir" dedi.