BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.466,70
HABER /  GÜNCEL

Kanyonda sel dehşeti

Sularda sürüklenen 4 kişilik gurbetçi aileyi vatandaşlar kurtardı.

Abone ol

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu'nda, sel sularına kapılan 4 kişilik gurbetçi aileyi vatandaşlar kurtardı.

Fethiye'de akşam saatlerinde başlayan yağmur sonrasında, Saklıkent Kanyonu'ndan geçen Karaçay Deresi'nin su düzeyi 2 metre civarında yükseldi ve kanyonu sel bastı. Kanyon içinde mahsur kalan 10 kişi, kayalıkların üzerine çıkarak çevrede bulunanlardan yardım istedi.

Vatandaşlar, dakikalarca kayaların üzerinde bekleyenleri halatlar yardımıyla bulundukları yerden kurtardı. Öte yandan kanyon içinde bir anda sel sularına kapılan Adnan Karabaş (40) ile çocukları Feyza (13), Kaan (15) ve Kerimcan (17) uzun süre sürüklendi. Vatandaşların ve çevredeki işletmecilerin attığı halatlarla çekilerek kurtarılan ve gurbetçi oldukları öğrenilen 4 kişi, Kemer Sağlık Ocağı'na ait ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanenin acil servisinde ilk müdahalesi yapılan ve çok kum yuttuğu belirtilen Adnan Karabaş'ın midesi yıkandı. Tedavisi süren Adnan Karabaş'ın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.