BIST 10.161
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.466,54
HABER /  GÜNCEL

Belediyede ihale kavgası

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nde açılan ihaleler pazarlığa oturan müteahhitlerin tepkisini çekti.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erhan Erol'un son bir ay içinde açtığı 4 ihaleyi de aile dostu olan Koçaklar Maden İnşaat Şirketi'nin sahibi Osman Koçak'ın kazanması tepkiye neden oldu.

Belediyedeki ihale tartışması iddialara göre şöyle başladı: Bir hafta içinde yapılan 4 yol yapım ve tretuar bakım onarım işi ihalesini de Koçaklar Maden İnşaat Şirketi'nin sahibi Osman Koçak kazandı. Belediye Başkanı Erol'un aile dostu olduğu belirtilen Osman Koçak'ın her girdiği ihaleyi alması ihale pazarlığına oturan müteahhit-lerin tepkisine neden oldu.

Erol'u aile dostuna jest yapmakla suçlayan müteahhitler, "Koçaklar inşaat hangi ihaleye girdiyse hepsini kazandı. Belediye Başkanı tüm ihaleleri tanıdıklarına verecekse o zaman ihale açmasın" diye konuştu. Erol'dan ihale sırasında yaptıkları masrafları karşılamasını isteyen müteahhitler, konuyu belediyenin İhale Komisyonu ile Maliye Bakanlığı'na bağlı Kamu İhaleler Kurumu'na bildireceklerini dile getirdi. Suçlamaların odağındaki Osman Koçak ise "Aldığım ihale ücretleri çok düşük. Büyükşehir Belediyesi'nden de 8 milyon YTL'lik 2 iş aldım. Gaziosmanpaşa'dan iş alsam da olur almasam da olur. Zaten bu ihalelerin bedeli çok düşük" dedi.

Kaynak:Bugün