BIST 10.051
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.410,40
HABER /  GÜNCEL

Balamandan ilginç savunma

Makam odasında gazetecileri dövdürdüğü iddia edilen Balaman'dan ilginç savunma

Abone ol

Makam odasında gazetecileri dövdürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, hakim karşısına çıktı..

Isparta 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan üçüncü duruşmaya, sanık olarak Belediye Başkanı Balaman, koruma Fatih Sarıoğlu ve avukat Aykut Okur ile 10 Şubat 2006'da Belediye Başkanı Balaman'ın makamında dövdürdüğü iddia edilen Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Arif Bayram Taş ve Muhabir Mustafa Altıntaş ile avukatlar katıldı.

Balaman, ifadesinde, gazeteci dövdürmesinin söz konusu olmadığını, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Öncelikle böyle bir olay nedeniyle mahkemede bulunduğu için üzüntülü olduğunu ifade eden Balaman, olay öncesi Zaman Gazetesi Temsilcisi Arif Bayram Taş'ın sık sık kendisine gelerek iftiralarla dolu altı boş bazı isnatlarda bulunduğunu öne sürdü. İftira dolu suçları gazetede yayınlatmak suretiyle Taş'ın “onuruyla şerefiyle ve haysiyetiyle oynadığını” ileri süren Balaman, şöyle konuştu:

“En yakın çalışma arkadaşlarım ve dostlarım, İstanbul'da çıkan haber üzerine bizleri arayarak üzüntülerini ifade ettiler. Biz de kendisiyle haber üzerine telefon görüşmesi yaptık ve kendisini belediye makamımıza çağırdık. Olay günü saat 09.00 da geleceğini söyledi, fakat gecikerek, saat 11.00'de geldiler.”

OLAYI GÖRMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Kendi makamında yaşandığı iddia edilen olayın nasıl olduğunu görmediğini, o sırada makamda başka misafirleri bulunduğunu ve gazetecilerin diğer odaya alındığını ifade eden Balaman, şöyle devam etti: “Gelen arkadaşlarımızın ses kayıt cihazlarının olduğunu gördüm ve ses kaydettiklerini de hissettim. Ses kasetleri çalışıyordu. Burada bunu yapamayacaklarını, görüşmelerim olduğunu kendilerine ifade ettim. Bu arada orada bazı tepkiler oluştu. Oraya vardığım zaman kendimi yerde buldum. Ya ayağıma çelme takıldı ya da kendim düştüm. Arka odaya götürülmek suretiyle gerekli müdahaleler yapıldı. Daha sonra içeri girdiğimizde Arif Bayram Taş'ın olduğu bir ortamda, bu olayların üzücü olduğunu kendilerine ifade ettim. Orada kucaklaşıp, yaralı olanlar var ise bu kişilerin özel hastaneye götürülmeleri hususunda talimat verdim ve bu olayı yatıştırdım.”

Mustafa Altıntaş'ı tanımadığını ve herhangi bir husumetinin olmadığını söyleyen Balaman, şöyle konuştu:
“Ama Arif Bayram Taş'ın, nedenini bilemediğim sebeple bize karşı husumetinin olduğunu hissettim. Eğer bizim gazeteci dövme, dövdürtme ve hakaret etme gibi niyetimiz olsaydı, herhalde bunu belediye makam odasında yapmazdık. Ayrıca gelen kişiler misafirimizdir. Onlara böyle davranmak, bizim şahsiyetimize ve makamımıza uygun değildir. Bu olaydan en fazla yarayı şahsi olarak ben aldım. Onurum zedelenmiştir.”

Sanık Aykut Okur da görevi nedeniyle makamda bulunduğunu ve iftirayla karşı karşıya olduğunu söyledi. Okur, kimseye vurmadığını ve hakaret etmediğini ileri sürdü. Balaman, Mustafa Altıntaş ve Bayram Arif Taş'ın kim ya da kimler tarafından dövüldüğünü görüp görmediği yönündeki bir soru üzerine, ”Az önce belirttiğim şekilde, yere düşmem sebebiyle arkadaşlar tarafından arka odaya götürülmüştüm. O andaki olayı göremedim. Dolayısıyla Bayram Arif Taş ve Mustafa Altıntaş'ı kim ya da kimlerin yaraladığı hususunu görmedim, bilmiyorum” dedi.
Duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için 4 Ekim 2006'ya ertelendi.