BIST 10.647
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Şişlide deprem tatbikatı

Şişli Belediyesi'nce, ilçedeki 28 mahallede deprem tatbikatı düzenlendi

Abone ol

Şişli Belediyesi'nce, ilçedeki 28 mahallede oluşturulan arama-kurtarma ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı düzenlendi.

Fulya Mahallesi'ndeki boş alanda gerçekleştirilen tatbikatta, enkazdan yaralı çıkarma, binadan yaralı indirme, yangın söndürme ve acil müdahale uygulamaları yapıldı.

Tatbikatı izleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, depreme yönelik yaptıkları hazırlıklar konusunda gazetecilere bilgi verdi. Sarıgül, ''Türkiye, deprem kuşağında olan bir ülke. Depremin ne zaman olacağı belli değil. Biz her zaman hazırlıklı olmalıyız. O yüzden çalışmalarımız süreecek'' dedi.

-''BU SAATTE TATBİKAT MI OLUR'' TEPKİSİ-

Öte yandan gece geç saatte yapılan tatbikata bazı mahalle sakinleri tepki gösterdi. Sirenler, iş makinaları ve tatbikata katılan ekiplerin gürültülerinden rahatsız olan bazı mahalleliler, polise şikayette bulundu.

Olay yerine gelen polis ekipleri, bir süre kaldıktan sonra buradan ayrıldı. Sarıgül'ün basın mensuplarına yaptığı açıklama sırasında bazı mahalle sakinleri, pencere ve balkonlardan ''Bu saatte tatbikat mı olur'' diye bağırdı.