BIST 10.320
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.465,12
HABER /  GÜNCEL

Diyanetten Vatikana cevap

Vatikan'ın"Türkiye AB'ye alınmasın" tepkisine Diyanet cevap verdi:

Abone ol

Vatikan'ın"Türkiye AB'ye alınmasın" tepkisine Diyanet cevap verdi: Türkiye'yi hoşgörüsüz ülke olarak göstermek haksızlıktır.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Samsun'da bir papazın bıçaklanması üzerine "Türkiye AB'ye alınmasın" şeklinde açıklama yapan Vatikan'a tepki gösterdi. Bardakoğlu, bir din adamının bıçaklanmasını Türk halkının hiçbir zaman onaylamayacağını ve kabul edemeyeceğini belirterek, ''Gönlümüz ister ki münferit de olsa bu tip olaylar, ülkemizde hiçbir şekilde meydana gelmesin'' diye konuştu.

BÜYÜK HAKSIZLIK

''Sebebi ne olursa olsun özellikle ülkemizdeki misafirlere karşı yapılan bu tür saldırıları üzüntüyle karşılıyor, nefretle kınıyoruz'' diyen Bardakoğlu ancak bu münferit olaydan yola çıkılarak Türk halkını genel olarak suçlamanın, Türkiye'yi farklı düşünce ve inançlara karşı hoşgörüsüzlüğün güçlendiği bir ülke olarak göstermenin büyük haksızlık olacağını söyledi. Hristiyan, Musevi ve Müslümanlar"ın yüzyıllardır Anadolu topraklarında bir arada barış içinde yaşadığını ve bundan sonra da yaşamaya devam edeceğini vurgulayan Bardakoğlu, saldırıya uğrayan rahip Pierre Brunissen'e geçmiş olsun dileklerini iletti.