BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan ilginç köşk mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Reuters'a yaptığı açıklamada ilginç mesajlar verdi.

Abone ol

Erdoğan: Başı açık eşle oy istemedim
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı adayının AKP grubunun olurunu alacak, ülkeyi kucaklayacak, ayırımlara fırsat vermeyecek ve AB sürecini sürdürecek biri olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin, başı örtülü bir eşi olan cumhurbaşkanına hazır olup olmadığına ilişkin de "Ben veya bir başkası, halkımızın karşısına başı açık eşle çıkmadık. Halkımız bu oyları verirken öyle verdi" yorumunu yaptı.

'Parti grubunda değerlendiririz'
Erdoğan Reuters'a yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçimi geldiğinde AKP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu'yla parti grubunu toplayıp değerlendirme yapacaklarını" belirtti. Erdoğan şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanlığı seçimi gündeme geldiğinde kim olabileceği üzerinde değerlendirmelerimizi yapacağız. Çünkü, ileri bir demokrasi diyorsak, önce partimizin MKYK'sı olsun, grubumuz olsun, bunların kanaatlerini almamız gerekiyor. Ülkemizdeki ilgili sivil toplum örgütlerinin kanaatlerini de almamız gerekiyor."

'Dayatamazlar'
Erdoğan, "eşinin başı kapalı cumhurbaşkanı"yla ilgili bir soruya da şu yanıtı verdi: "Bunu tabii halka sormamız gerek. Ama halkımızın karşısına başı açık eşle çıkmadık. Bir ülkede dindar ya da dindar olmaya gayret eden bir insanın siyaset yapma hakkı yok mu? Herkes istediği gibi giyinirken, dindar olan insana 'Hayır, sen böyle giyinemezsin, çıkar öyle gel" demek, bir defa din ve vicdan özgürlüğüne ters bir harekettir. Bunu, gücü elinde bulunduranlar bir dayatma olarak kullanamaz."

'Uzaydan gelmedim'
Erdoğan, uluslararası yatırımcıların "cumhurbaşkanlığı seçiminin hükümetle laik kesim arasında gerginlik yaratması" yönündeki endişelerini de şöyle değerlendirdi: "Halkımız bizi tanımadan seçmedi ki. Tayyip Erdoğan uzaydan gelmedi ki. 4.5 yıl İstanbul Belediye Başkanlığı yaptım. Ne yaptığım belli. Halkım bunları bilerek beni ve arkadaşlarımızı seçti. Cumhurbaşkanı parlamento içinden, dışından olur, o ayrı. Ama kararın nasıl alınacağı zaten Anayasa'mızda belli. Anayasa'mızı ihlal edemeyiz."

Kaynak:Milliyet