BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.433,01
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Eğitimcilerden başörtüsü atağı

Eğitim-Bir-Sen başörtüsü ile ilgili bir rapor hazırlayarak tüm kuruluşlara gönderecek.

Abone ol

Eğitim-Bir-Sen'in hazırladığı başörtüsü yasağı ile ilgili rapor, Cumhurbaşkanı, Başbakan, YÖK Başkanı, siyasiler, üniversiteler ve yargı mensuplarına gönderilecek

Eğitim-Bir-Sen tarafından hazırlanan "Hukuki Dayanaktan Yoksun Başörtüsü Yasağı" başlıklı rapor, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile TBMM Başkanı, bakanlar, siyasiler, üniversiteler, hukuk büroları, sivil toplum kuruluşları ve yargı mensuplarına gönderilecek. 51 sayfalık raporda, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruşulundan 1980'e kadar ülkemizde başörtüsü sorunu yaşanmamıştı" denilerek, başörtüsü takmanın olağandışı dönemlerde yapay olarak sorun haline getirildiği vurgulandı.

HİÇBİR DAYANAĞI YOK

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kır, 2 Nolu Şube Başkanı Mahmet Alıcı tarafından düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanan raporda, "Kamu vicdanında hiçbir zaman kabul görmemiş olan bu hukuka aykırı uygulama, hem iç hukukumuz hem de Türkiye'nin imza koyduğu uluslararası hukuk belgeleri açısından dayanaksızdır" denildi. Mustafa Kır, uluslararası hukuki metinlerde ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda eğitim ve öğretim özgürlüğünün hiç bir biçimde engellenemeyeceğine ilişkin hükümleri dile getirerek, "Başörtüsünün Allah'ın emri olduğu konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvaları ortadadır. Meselenin dini yönünün tartışılmasına ihtiyaç yoktur. Ancak meselenin hukuki yönü gerçekten tartışılmaya ve bütün yönleriyle açığa kavuşturulmaya muhtaçtır" dedi.

Kaynak:Yenişafak