BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TSK Suriye'de bu haritayı oluşturacak! İşte hedef olarak işaretlenen ilk yer

Türk kamuoyunun günlerdir nefesi tutup beklediği, TSK'nın Suriye'de terör örgütlerine karşı planladığı askeri harekat başladı. Peki Türkiye'nin kritik harekatta ilk hedefi hangi bölgeler, nihai amaç nedir? İşte detaylar;

Abone ol

TSK'nın kritik harekatta ilk hedefi Resulayn ve Tel Abyad’dan Ayn el Arap (Kobani) sınırına kadar olan bölgeyi terör unsurlarından temizlemek. Bunun için Fırat’ın doğusunda sınırdan içeriye doğru 30 kilometre derinlik, 40 kilometre genişliğindeki bir alan kontrol altına alınacak. 

Bu hamle ile TSK örgütün işgalindeki uluslararası ROTKO yolunu kapatmayı amaçlıyor. Karayolunun denetim altına alınması ile terör örgütünün işgali altındaki Ayn el Arap ve Cezire bölgeleri arasındaki bağlantı kesilmiş olacak.

Harekatın ikinci aşaması

Harekâtın ikinci aşamasında ise, örgütün işgal ettiği diğer bölgeler arasındaki stratejik noktalara yapılacak operasyonla koridorlar oluşturulacak. Böylece örgütün işgali altındaki bölgeler parçalara ayrılarak zayıflatılacak.

Türkiye Güvenli Bölge hattını kuracak
TSK'nın sınır ötesine harekat yapmasının temel amacı Fırat'ın doğusunda güvenli bir bölge oluşturmak.

Güvenli Bölge hattı Türkiye sınırı boyunca 480 kilometrelik hattı kapsıyor. Plana göre Suriye'nin kuzeyinde Ayn El Arap olarak bilenen Kobani'den Derik'e kadar olan bölgeye 1 milyon kişi yerleştirilecek. Burada öncelikle 10 bölge ve 140 köy kurulacak. Köy merkezleri ile 20 köyü kapsayacak. Bölgelerde 30'ar bin, köylerde ise 5'er bin kişi iskan edilecek.

Ayn El Arab'tan Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'a kadar olan bölgede 1 bölge, 7 köy kurulacak. Burada 65 bin kişi yaşayacak. Tel Abyad ile Rasulayn arasında 3 bölge ve 63 köy oluşturularak 405 bin kişi yerleştirilecek. Rasulayn'dan Derik'e kadar ise 6 bölge, 70 köy kurulacak ve 530 bin kişinin iskanı sağlanacak. Plan için ihtiyaç duyulan arazi 9 bin 260 hektar mevcut arazi ise 16 bin 191 hektar.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı'nda bu silahlar kullanılıyor!
Foto Galeri Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekatı'nda bu silahlar kullanılıyor! Galeriye Gözat