BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
HABER /  SPOR  /  TRABZONSPOR

Trabzonspor Konyaspor maçı golleri ve geniş özeti

Süper Lig'de 33. hafta mücadelesinde Konyaspor, Trabzonspor deplasmanında mucizeye imza attı. Bülent Korkmaz'ın takımı 3-1 geriye düştüğü maçta Trabzonspor'u 4-3 yendi. Böylelikle Trabzonspor şampiyonluğu Başakşehir'e bıraktı.

Abone ol

Süper Lig'de şampiyonluk şansını sürdürmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Trabzonspor, kümede kalma hesapları yapan İttifak Holding Konyaspor'u konuk etti. Bordo-mavililer, bir ara 3-1 önde olduğu maçtan 4-3 yenik ayrıldı.

Trabzonspor maça etkili başladı. Buna karşın İttifak Holding Konyaspor, ani ataklarla sonuca gitmeye çalıştı. Ev sahibi ekip, 12. dakikada Sörloth ile şık bir golle 1-0 öne geçti. Ekuban'ın orta sahadan getirip şık bir çalımla ceza sahası sağ içine bıraktığı topu Sörloth kontrol etti. Norveçli, kaleci Ertuğrul'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu geri çekip sol ayağıyla uzak köşeye bıraktı ve Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra Trabzonspor önceki haftalardaki görüntüsüne büründü. Geri çekilen Bordo-mavililer karşısında gol arayan Konyaspor, Rijad Bajic ile skoru eşitledi. Ömer Ali Şahiner sol kanattan harika ortaladı, Bajic şık bir kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

İlk yarı 1-1 sona ererken; 53. dakikada Anicic'in Sörloth'a ceza sahası içinde yaptığı harekete hakem Atilla Karaoğlan 'penaltı' dedi. 56. dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Sörloth, yerden vuruşla topu sağ direğin yanından ağlarla buluşturdu ve kendisi ile takımının 2. golünü kaydetti.

61. dakikada Trabzonspor'un 3. golü geldi. 2. yarıya Nwakaeme'nin yerine oyuna giren Guilherme, sağ kanattan arka direğe ortaladı. Novak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Trabzonspor'u 3-1 öne geçirdi.

74. dakikada Ndiaye'nin golü hakem tarafından geçersiz sayıldı. Guilherme uzaktan vurdu, Ekuban'ın sırtından dönen topu Ndiaye ceza sahası dışından ağlarla buluşturdu. Ancak hakem pozisyonda el olduğu gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

Shengelia, 81. dakikada serbest vuruştan ağları havalandırırken konuk ekibi umutlandırdı. 88'de Skubic, penaltı atışından skoru 3-3 yaptı.

Maçta son sözü 90+1'de Thuram söyledi ve Konyaspor, karşılaşmadan 4-3 galip ayrıldı.

Trabzonspor bu sonucun ardından 62 puanda kaldı, İttifak Holding Konyaspor ise puanını 36 yaptı ve Süper Lig'de kalmayı garantiledi.

Trabzonspor: 3 - 4 :Konyaspor

Stat: Medical Park
Hakemler: Atilla Karaoğlan, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Da Costa, Campi, Novak, Abdulkadir Parmak (Dk. 89 Yusuf Sarı), Ndiaye (Dk. 83 Doğan Erdoğan), Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme (Dk. 46 Guilherme), Sörloth

Konyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Skubic, Uğur Demirok, Anicic, Alper Uludağ (Dk. 75 Ferhat Öztorun), Jonsson, Jevtovic (Dk. 39 Shengelia), Ömer Ali Şahiner (Dk. 90+1 Daci), Milosevic (Dk. 90+1 Selim Ay), Hadziahmetovic, Bajic (Dk. 75 Thuram)

Goller: Dk. 12 ve 56 (penaltıdan) Sörloth, Dk. 61 Novak (Trabzonspor) Dk. 42 Bajic, Dk. 81 Shengelia, Dk. 88 Skubic (penaltıdan), Dk. 90 Thuram (İttifak Holding Konyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 26 Ekuban, Dk. 87 Da Costa (Trabzonspor)