BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  GÜNCEL

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'e şok! Mahkeme Türkiye'ye iadesini onadı

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer firar ettikten sonra Arnavutluk’ta yakalanmıştı. Özer'in Türkiye’ye iade edilmesi kararlaştırılmıştı. Bu karara itiraz eden Faruk Fatih Özer'e temyiz mahkemesinden şok yanıt geldi. Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesi kararı temyiz mahkemesi tarafından onandı.

Abone ol

Arnavutluk’tan Türkiye’ye iade edilmesi kararı verilen kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in, bu karara itirazına ilişkin temyiz duruşması 30 Aralık’a ertelenmişti.

Faruk Fatih Özer’in 17 Kasım'da verilen Türkiye’ye iade edilme kararı, bugün Durres Temyiz Mahkemesi tarafından onandı. 

İtiraz hakkı var ama...

Özer’in Arnavutluk yargıtayına itiraz hakkı bulunuyor. Ancak Arnavutluk Adalet Bakanı iadesine olumlu görüş bildirdiği için yüksek ihtimal bu yargı süreci işlemeyecek. İlerleyen günlerde Özer'in Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

Thodex vurgunu nasıl başladı?

2 binden fazla kişiyi mağdur eden süreç, Nisan 2021'de kripto para borsası Thodex yatırımcılarının sisteme erişememesi ile başlamıştı.

Kripto para şirketinin yetkilileri, önce bakım yapıldığı için borsanın geçici süreliğine kullanıma kapatıldığını açıklasa da, kısa süre içinde Thodex'in sahibi Özer'in 356 milyonluk vurgunla birlikte 20 Nisan 2021 akşamı Tiran'a kaçtığı anlaşılmıştı. Yatırımcılar hak mücadelesini başlatmak için soluğu adliyede almıştı.

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 497 gün süren firariliği son bulmuştu. Özer, 30 Ağustos'ta Arnavutluk'ta kıskıvrak yakalanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Justin Bieber'a 'Çingen' diyen Aleyna Tilki başına dert açtı! Savcı işin peşine düştü
Foto Galeri Justin Bieber'a 'Çingen' diyen Aleyna Tilki başına dert açtı! Savcı işin peşine düştü Galeriye Gözat