BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.488,52
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü YPG/PKK'dan Karkamış'a roket saldırısı! Bakan Soylu: 3 kişi hayatını kaybetti

GAZİANTEP'in Karkamış ilçesinden son dakika haberler geliyor. Terör örgütü YPG/PKK tarafından Suriye'nin kuzeyinden roketatarlı saldırı düzenlendi. Roketler okula, eve ve bir TIR'a isabet etti. Bölgeye ekipler sevk edilirken Bakan Soylu biri çocuk, biri öğretmen 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Abone ol

Gaziantep’in Karkamış ilçesine, Suriye’nin Ayn El Arap bölgesindeki PKK/YPG’li teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi.

3 kişi öldü biri çocuk biri öğretmen

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 11.15'ten itibaren Karkamış'a 10 roket saldırısının yapıldığını ve bu saldırılar sonucunda 4 yaşındaki Ali Mahir Polat ile 22 yaşındaki öğretmen Ayşenur Alkan'ın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Soylu, 5 aylık hamile Büşra Karataş'ın da yaralandığını ve entübe edildiğini söyledi.

 Ankara'daki AFAD programını yarıda keserek Gaziantep'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Suriye'den gerçekleştirilen terör saldırısında bir roketin isabet ettiği Kocatepe İlköğretim Okulunda inceleme yaptı.

Bakan Özer: Ayşegül öğretmen şehit oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de hayatını kaybeden öğretmenin isminin Ayşegül Algan olduğunu açıkladı.

4 yaşındaki Hasan, CHP'li vekilin yeğeniymiş

Öte yandan saldırıda hayatını kaybeden Hasan Karataş'ın (4), CHP İzmir Milletvekili Ali Mahir Polat'ın yeğeni olduğu öğrenildi.

Roketin isabet ettiği okulun içi görüntülendi

Gaziantep'in Karkamış ilçesine yapılan roketli saldırıda hedef olan Kocatepe İlköğretim Okulunun biyoloji laboratuvarı kullanılmaz hale geldi. Okul, saldırının ardından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden kınama

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "ABD'nin Türkiye'deki Diplomatik Temsilciliği olarak, bugün Karkamış’ta üç masum insanın hayatını kaybetmesinden dolayı yas tutan Türk halkına katılıyoruz. Bu şiddeti ve haklı görülemeyecek saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyoruz." denildi.

Eğitime ara verildi

 3 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı saldırı sonucu birçok ev, iş yeri okul hasar gördü.  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer "Bu hafta Karkamış'ta bütün okulları tatil edeceğiz." dedi.

Saldırıda yaralanan sağlık çalışanı Mehmet Gören o anları anlattı:

"Enkazın altında kalan vatandaş vardı, ona müdahale ediyorduk. Bu sırada bir bomba daha geldi. Sarsıntının etkisiyle kendimi merdiven boşluğunda buldum. Daha sonra hastaneye getirildim. Sanırım ayağımda kırık var."

Okula ve eve isabet etti

Terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca atılan roketler ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Bakan Bozdağ'dan açıklama

Bakan Bozdağ, Gaziantep'in Karkamış ilçesinde terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıya ilişkin, "Sivilleri hedef alan hain saldırının bedelini bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG en ağır şekilde ödeyecektir" açıklamasını yaptı.

Gaziantep Valisi'nden açıklama

 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin de yaralandığı roketli saldırının ardından Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve protokol üyeleri ile birlikte patlamanın olduğu bölgelerde incelemelerde bulundu.Vali Gül, toplamda 10 yaralı olduğunu ve bunlardan 2'sinin durumunun ağır olduğunu söyledi. 

Dün akşam saatlerinde Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine PKK'lı teröristlerce roketatar saldırısı düzenlenmiş ve saldırıda biri komiser 6'sı polis olmak üzere 8 güvenlik personeli yaralanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
21 Kasım altın fiyatları düşüyor! İslam Memiş 'henüz başlamadı' diyerek açıkladı
Foto Galeri 21 Kasım altın fiyatları düşüyor! İslam Memiş 'henüz başlamadı' diyerek açıkladı Galeriye Gözat