BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Süper Lig ekibi duyurdu! Teknik direktör ile yollar ayrıldı, koltuğa Shota Arveladze oturdu

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Trendyol Süper Lig takımlarından VavaCars Fatih Karagümrük, teknik direktör Alparslan Erdem ile yollarını ayırdı. Karagümrük ayrılık açıklamasından çok kısa bir süre sonra yeni teknik direktörünü duyurdu. Shota Arveladze, Karagümrük'ün başına geçti.

Abone ol

Kulüpten yapılan ayrılık açıklamasında, "Kulübümüzde futbolcu, yardımcı antrenör ve teknik sorumlu olarak birçok başarıya imza atan hocamız Alparslan Erdem ile bugün itibarıyla karşılıklı görüşerek yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde sonsuz başarılar dileriz." denildi.

Alparslan Erdem, bu sezon ligde VavaCars Fatih Karagümrük'le 15 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı.

Fatih Karagümrük'te Erdem'den boşalan koltuğa Shota Arveladze oturdu. Karagümrük "Kulübümüz, teknik direktörlük görevi için Shota Arveladze ile prensip olarak anlaşmıştır." açıklamasında bulundu.

Şota Arveladze kimdir?

22 Şubat 1973 yılında Tiflis’te doğan Şota Arveladze, eski bir futbolcudur. 1990-2009 arasında Türkiye, Gürcistan, Hollanda ve İspanya takımlarında oynayan teknik adam, ilk olarak 2010 yılında Kayserispor’un başına geçmiştir. Gürcü teknik adam daha sonra ise Kasımpaşa, Trabzonspor, Maccabi Tel Aviv, Pakhtakor Tashkent, Hull City takımlarında görev aldı.

Kulüp kariyerinde 410 lig maçında 291 gol ve millî takımda çıktığı 61 maçta kaydettiği 26 gol ile Gürcistan'da tüm zamanların en golcü oyuncusudur.

UEFA Kupası müsabakalarında toplamda 27 gol atması onu turnuva tarihinde 5. sıraya koymaktadır. Bağımsız Gürcü Futbolu'nun en iyi rekoruna sahiptir. Gürcistan Profesyonel Futbol ligi anketinde Gürcistan'ın en iyi oyuncusu seçildi.

Süper Lig'de 15 haftada 15. teknik direktör ayrılığı

Bu ayrılıkla birlikte Süper Lig'de 15. hafta itibarıyla 15. teknik direktör ayrılığı yaşandı. Süper Lig'de 2023/24 sezonunda görevini bırakan teknik direktörler ise şöyle;

Emre Belözoğlu - Başakşehir
Erdal Güneş - Gaziantep
Çağdaş Atan - Kayserispor
Fatih Tekke - İstanbulspor
Hüseyin Eroğlu - Samsunspor
Tolunay Kafkas - Ankaragücü
Şenol Güneş - Beşiktaş
Osman Özköylü - Pendikspor
Olcay Demir - İstanbulspor
Nenad Bjelica - Trabzonspor
Aleksandar Stajonevic - Konyaspor
Ömer Erdoğan - Alanyaspor
Burak Yılmaz - Beşiktaş
Patrick Kluivert - Adana Demirspor
Alparslan Erdem - Fatih Karagümrük

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Bursa'da şok görüntü! Tek erkeği paylaşan iki kadın beraber vurgun yapmaya gitti
Foto Galeri Bursa'da şok görüntü! Tek erkeği paylaşan iki kadın beraber vurgun yapmaya gitti Galeriye Gözat