BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  SPOR

Slaven Bilic: Sezon sahada bitmeli

İngiltere Premier Ligi’nin bir altı olan Championship’te West Bromwich Albion’la zirveye oynayan Bilic, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ve son günlerdeki yaşamı hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Ligde bitime 9 hafta kala 71 puanlı Leeds’in sadece 1 puan gerisinde 70 puanla ikinci sırada yer alan West Bromwich’in Hırvat hocası Slaven Bilic, Fanatik'e konuştu.

“Herkes için zor bir dönem. Benim virüs hakkında bir yorum yapmam yanlış olur. Tek yapmamız gereken doktorların ve başımızdakilerin dediklerini iyi dinlemek ve yerine getirmek. Disiplinli olmak ve sorumluluk almamız şart. Hepimiz evde beklemeliyiz.” diyen Bilic, şu ifadeleri kullandı;

‘Bunu hayal bile edemezdik’
''Elbette tüm dünya için yaşadıklarımız çok özel bir durum ve daha önce böyle bir şeyi hayal bile edemezdik. Ancak ben şu anda içinde bulunduğum durumdan asla şikayet etmiyorum. Hepimizden, yaptığımız işleri durdurmamız istendi. Benim hayatıma da olumsuz etkileri var ama bizler şanslı konumdaki insanlarız. Birçok kişi işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Yeterli paraları olmayan, zor durumda olanlar oldukça çok. Bu salgın, onlar için daha zor olacak. Şikayet etmek bu noktada delilik olur! Şu durumda para kazanmak için evlerinden dışarı çıkıp, çalışmak zorunda olanlar bulunuyor.

‘Para olarak bakmayalım’
Hastanede görev yapan sağlık çalışanları, doktorlar, hemşireler, polisler ve kamu hizmeti yapanlar; hayatlarını büyük bir riske atmış durumdalar. Açıkçası benim durumumun, şu an hiçbir önemi yok. İnsanlar, küçük apartman dairelerinde 6-7 kişi yaşamaya çalışıyor! Bu hastalık, elbette hayatımızdaki bazı şeylerin değişmesine neden olacak. ‘Kötü durumdaki insanlara nasıl yardım edebiliriz?’ diye hepimizin düşünmesi lazım. Sadece olaya para yardımı olarak bakmamak gerek. Bu virüsten kurtulduğumuz zaman, yaraları sarmak için maddi-manevi her açıdan çok şey yapmamız lazım.

‘Sezon sahada bitmeli’
Ailemize, çevremizdekilere elimizi uzatmamız şart. Tüm insanlar birlik ve beraberlik içerisinde olmalı. Futbolun ne zaman başlayacağını bilmiyorum. Buna da doktorlar karar verecek. Oyuncuların, taraftarların, bu oyun içerisindeki herkesin sağlığı her şeyden daha önemli. Açıkçası şu an futbolu düşünmüyorum, çünkü her şey çok karışık. Umarım futbol İngiltere’de, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde bir an önce başlar. Çünkü bu sezon, bir şekilde saha içerisinde oynanarak tamamlanmalı.

‘Terim’e çok geçmiş olsun’
Türkiye’de yakın dostum Fatih Terim’in, koronavirüsüne yakalanmasından dolayı büyük bir üzüntü yaşadım. Hem Terim’e hem de bu virüsten etkilenen ve tedavi gören herkese geçmiş olsun dileklerimi sizlerin aracılığıyla iletmek istiyorum. Umarım tüm hastalar en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Tüm Türkiye’ye de selamlarımı gönderiyorum.”

‘İnanılmaz vaktim var’
Futbol durduğu için bir şeyler yapmak için inanılmaz vakit buluyorum. Sonuçta evin içindesiniz ve çok fazla hareket etmiyor, yorulmuyorsunuz. Çocuklarımla ilgileniyorum. Sürekli bir teknik adam olarak kendimi nasıl geliştirebilirim diye kitaplar okuyorum, oynadığımız maçları tekrar izliyorum. İşimle ilgili bir çok şeyi de, gözden geçirme fırsatı buluyorum.”