BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Seçimde yüzde 20 oy alacağız! Fatih Erbakan: Pazartesi AK Parti ile anlaşamazsak İstanbul ve Ankara'da...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda çok iddialı konuştu. Pazartesi günü AK Parti ile yapılacak son görüşme öncesi konuşan Erbakan, "Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz" dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 20 oy alacaklarını öne süren Erbakan, 5 ilin daha belediye başkan adayını açıkladı.

Abone ol

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanları toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı. Yerel seçimlerde 3 büyükşehir için AK Parti ile iş birliği görüşmelerini anlatan Fatih Erbakan, “Anlaşma olmazsa Ankara, İstanbul ve İzmir’de de aday çıkartacağız” dedi. AK Parti ile pazarlıklar için “Pazartesi günü son bir görüşme yapılmış olacak ve durum netleşmiş olacak" diyen Erbakan şöyle devam etti:

Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak

"Bizim buradaki hedefimiz sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde bir ittifak noktasındadır. Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz, bu konuda hazırlıklarımız var.”

1 yılda üye sayımızı yüzde 40 artırdık

Yeniden Refah'ın üye kayıtları noktasında rekorlar kırmaya devam ettiğini belirten Erbakan, "Özellikle 2023 yılının son 4 ayında  adeta şaha kalkarak yüzde 40 büyüdük ve üye sayımızı 100 binden fazla artırdık. Kısa bir süre içinde MHP ve İyi Parti’yi de geride bırakıp, 3. Sıraya yükselmiş olacağız Allah’ın izniyle…" dedi.

Bizi görmüyorlardı yüzde 6-7'ye çıkardılar

2028’deki genel seçimlere doğru emin adımlarla ilerlemek ve 2028’de Milli Görüş'ü iktidar yapmak istediklerini belirten Fatih Erbakan, "14 Mayıs seçim sonuçları bizim için bir besmeledir, hayırlı bir başlangıçtır. O gün Yeniden Refah Partisi’ni görmezden gelen sözde anket firmaları bile bugün bizi 6-7 bandında gösteriyorsa, bilin ki 31 Mart’ta Allah’ın izniyle yüzde 20 oy alacağız" iddiasında bulundu.

Belediyeleri borca batırdılar... 

"89 ve 94 seçimleriyle işbaşı yapan Millî Görüş belediyeciliği hüküm sürerken, belediyeler laf değil hizmet üretti, milletin tek kuruşu boşa harcanmadı" diyen Fatih Erbakan, "Sonradan Millî Görüş’ten ayrılıp aynı belediyelerde koltuğa oturan aynı insanlar oldu, ama Millî Görüş bereketi olmadı, olamadı, belediyeleri boğazına kadar borca batırdılar" dedi.

5 şehrin belediye başkan adayını açıkladı

Fatih Erbakan 5 şehrin daha belediye başkan adaylarını açıkladı. Yeniden Refah Partisi'nin bugün açıkladığı 5 belediye başkanı adayı şöyle: 
- Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İzzeddin Alkan,
- Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Sadıksoy,
- Bartın Belediye Başkan Adayı Faruk Tutkun,
- Uşak Belediye Başkan Adayı Erol Korkmaz.