BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD'li Blinken İstanbul'da görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen ABD'li mevkidaşı ile bir araya geldi. Blinken'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu turu kapsamında ilk olarak Türkiye'yi ziyaret ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün akşam saatlerinde İstanbul’a gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Vahdettin Köşkü’nde öğlen saatlerinde görüşmeye başladı. Kritik görüşme az önce sona erdi.

Blinken'ın Türkiye'deki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor. Blinken'ın ziyaretinde ilk gündem maddesi Gazze olacak. NATO genişlemesi ve İsveç'in ittifaka üyeliği konuları da müzakereler gündeme geldi. 

Blinken'ın 7 Ekim'den bu yana 4. bölge turu: Blinken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 4. kez bölge turuna çıktı.

Türkiye'den sonraki durağı Yunanistan

Bölge turu kapsamında ilk olarak İstanbul'a gelen Blinken'ın, buradan Yunanistan'a geçmesi bekleniyor. Blinken, Yunanistan'ın ardından Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır'ı da ziyaret ederek temaslarda bulunacak.