BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  SPOR

Şampiyon köşeyi dönecek

MasterCard, Şampiyonlar Ligi'nin ekonomik boyutunu araştırdı.

Abone ol

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ana sponsoru MasterCard'ın yaptığı araştırmaya göre, ligin galibinin yaklaşık 100 milyon avroluk kazanç sağlayacağı bildirildi. MasterCard, Şampiyonlar Ligi'nin ekonomik boyutunu araştırmak amacıyla KRC adlı şirkete, Avrupa'nın önde gelen 12 spor ve ekonomi uzmanının görüşlerinin alındığı bir araştırma yaptırdı.

Araştırmaya ilişkin MasterCard Türkiye'den yapılan açıklamada, uzmanların, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin transferler ve diğer ücretler için yaptıkları harcamaların altında kalmakla birlikte, şampiyon olan kulübün sponsorluk, TV geliri, kasa hasılatı ve oyuncu değerindeki artışla 100 milyon avroluk bir kazanç sağlayacağını, en fazla getiri kaleminin ise sponsorluktan olacağını düşündükleri kaydedildi.

Açıklamada, kazanan takımın ülke ekonomisinde de ciddi bir canlanma bekleyen uzmanların, lig galibinin ülkesine yaklaşık 35 milyon avroluk bir getirisinin olacağını tahmin ettikleri aktarıldı. MasterCard WorldWide Sponsorluk Başkan Yardımcısı John Stuart, Avrupa'nın önde gelen kulüplerin kazanımının oldukça yüksek olduğunu, yaptıkları araştırmanın finansal getirisi oldukça yüksek olan kupa galibiyetinden ev sahibi şehirlerin de olumlu yönde yararlanacağını gösterdiğini vurguladı.