BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,29
HABER /  GÜNCEL

Öcalana hücre cezası

Ömür boyu hapis cezası alan bölücübaşı Abdullah Öcalan'a 20 gün hücre cezası verildi.

Abone ol

Öcalan ile haftalık görüşmeyi yapmak isteyen avukatları İbrahim Bilmez, Muharrem Erbey, Mustafa Eraslan ve kız kardeşi Hava Keser, İmralı Adası"na geçmek üzere bu sabah Gemlik Jandarma Karakolu"na gitti.

Burada üst aramalarından geçirilen avukatlar ve Havva Keser"e Marmara Denizi"ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle İmralı"ya gidemeyecekleri bildirildi.

Öcalan"ın avukatlarından İbrahim Bilmez, müvekkilleri Abdullah Öcalan"a "Örgüt üyelerine propaganda yaptığı" gerekçesiyle 20 günlük hücre cezası verildiğini öğrendiklerini bildirirken, bu konuda daha fazla bilgi almaya çalışacaklarını söyledi.

DAHA ÖNCE DE AYNI CEZAYI ALMIŞTI
İmralı Adası"nda ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan"a geçen yılın sonunda aynı gerekçeyle 20 gün hücre cezası verilmişti.

Avukat görüşmeleri PKK"ya yakın internet sitelerinde yayınlanan Öcalan, ilk hücre cezasını 16 Ocak"ta çekmeyi tamamlayan Öcalan"a verilen Ceza Ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun"un (CİK) 44"üncü maddesinde yer alan "Suç örgütlerinin eğitim ve propaganda faaliyetlerini yapmak veya yaptırmak" nedeniyle verildiği açıklanmıştı. Bu süre içerisinde Öcalan"ın sadece TRT FM"i çekebilen radyosu elinden alınırken avukatların haftada bir getirdiği gazeteler kendisine verilmemişti.