BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,13
ALTIN 2.472,14
HABER /  POLİTİKA

Gül niye gizli görüştü?

Abdullah Gül'ün kaçırılan İsrail askerlerinin aileleriyle yaptığı görüşme neden gizlendi?

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Dışişleri Bakanı Gül"ün kaçırılan İsrailli askerlerin aileleri ile yaptığı görüşmenin gizli kalmasını isteyen tarafın İsrail olduğunu söyledi.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, haftalık basın bilgilendirme  toplantısı sırasında sorulan bir soru üzerine, Türk tarafının Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Hamas ve Hizbullah tarafından kaçırılan İsrailli askerlerin aileleri arasındaki görüşmenin bilinmesinden çekinmediğini
söyledi.
            
Ailelerin Gül"den insanı çerçevede yardım istediğini söyleyen Tan, Gül"ün de barışın sağlanması için kaçırılan askerlerin ve İsrail hapishanelerindeki mahkumların serbest bırakılması için ailelere, ellerinden elimizden gelen her türlü yardımı yapacağını söylediğini ifade etti. Tan, zaten Gül"ün İsrail"de de bu çerçevede bir açıklama yaptığını belirtti.

GÜL NE DEMİŞTİ

İsrail ziyareti sırasında, kaçırılan İsrail askerlerinin aileleri ile görüşmesinin basından gizlenmesinin özel bir sebebi olup olmadığını sorusuna "Özel bir sebebi yok ancak her attığım adımdan da bilgi vermek durumunda değilim. Evet, otelde ailelerin talebi üzerine kendileriyle görüştüm. Şimdi bundan sonraki dönemin herkese ders olması gerekir. Kalıcı barış için uğraşmak gerekir. Bizim bu gayretlerimiz bunun için. Barış için her ülkenin atacağı ilk adımlar vardır. Bunlar nelerdir? Filistin tarafı kaçırılan askerleri serbest bırakabilir, İsrail tarafı, kadın ve çocuk esirleri serbest bırakabilir. Yepyeni bir hava, yeni bir iklim oluşur. Çözüme böyle ulaşılabilir. Tek taraflı adımlarla çözüm olmaz. Çözüm ancak diyalog ile konuşmayla ve uzlaşma ile gerçekleşebilir. Ancak o zaman akan kan ve gözyaşı durabilir. Benim ve hükümetimin çabaları da bu yöndedir. Bunda hiçbir saklanacak yön yoktur" ifadelerini kullandı.