BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.498,18
HABER /  SPOR

Beşiktaştan sert cevap

Roberto Corlos Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yeni polemik konusu oldu.

Abone ol

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında son dönemdeki gerginliğe bir yenisi de Brezilyalı futbolcu Roberto Carlos konusunda eklendi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in ''İstesek 2 saatte Roberto Carlos'u getirirdik'' biçiminde bir gazetede yer alan açıklamasının ardından, transfer döneminde bu oyuncuyla ilgilenen Fenerbahçe Kulübü adına, yönetim kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'nun, dün kulübün internet sitesinden ''Roberto Carlos'u getirsinler parasını biz verelim'' başlığıyla yaptığı açıklama, bugün yeni bir boyut kazandı.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Eren, kulübün internet sitesi aracılığıyla İlhan Ekşioğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi. ''Sayın başkanımızın ifadeleri asla Fenerbahçe'yi hedef almazken, İlhan Ekşioğlu'nun Beşiktaş'ı hedef alan bu açıklamaları gündeme gelme ve polemik yaratma çabasından başka birşey değildir'' diyen Eren, açıklamasında şunları kaydetti: ''Beşiktaş'ın, istediği her futbolcuyu transfer edecek gücü olduğu ortadadır. Beşiktaş'ın, Nobre ve Delgado gibi yıldızlardan sonra Ricardinho'yu da transfer etmesi belli ki İlhan Ekşioğlu'nu çok üzmüş.

Zira kendileri uzunca bir süre Roberto Carlos'un transferiyle kamuoyunu meşgul edip, bunu gerçekleştiremediler. Aynı şekilde aylarca dünyanın en ünlü teknik direktörlerini getireceklerinden sözedip, Zico ile anlaştılar. 'Carlos'u getirin parasını biz verelim' sözleri, Fenerbahçe'nin bir yöneticisine yakışmayacak ifadelerdir. Bu açıklamayı yapana, 'Madem getirecek paranız vardı niye getiremediniz? Paranız var da lobiniz yoksa biz size yardımcı olalım' deriz. Kamuoyunu meşgul etme konusunda kulübümüze yönelik suçlamalarda bulunan İlhan Ekşioğlu da çok iyi biliyor ki, bu konuda kimse Fenerbahçe ile yarışamaz. Hatırlanacağı gibi bütün yaz boyunca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 'geliyorum, gidiyorum' diyerek kamuoyunu yeteri kadar meşgul etti.''

Beşiktaş'ın sahte menajerlere para kaptırdığını savunan Ekşioğlu'nun, bunu kanıtlamak zorunda olduğunun altını çizen Eren, ''Aksi halde kendisi bu sözlerinden dolayı müfteridir. Sayın Ekşioğlu'nun, Avrupalılar'ın Beşiktaş'ı tanımadığını ileri süren sözleri ise bazı gerçeklerden habersiz olduğunu da gösteriyor. Dünya futbolunun en saygın kurumlarından IFFHS istatistiklerinde, Beşiktaş'ın, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok önünde yer aldığını kendisine hatırlatmak isterim. Bu sıralama, Beşiktaş'ı tanımayan Avrupa'nın, Fenerbahçe'yi ne kadar tanıdığını da göstermektedir!'' diye görüş bildirdi.