BIST 10.112
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.409,71
HABER /  POLİTİKA

Ağar yangın bölgesinde

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Selçuk'ta yanan ormanlık alanı gezdi.

Abone ol

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Selçuk'ta Meryemana Evi çevresinde orman yangınındazarar gören alanları gezdi. Ağar, incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl orman yangınlarında artış olduğuna işaret ederek, ''Sabahtan bu yana Kuşadası ve Selçuk çevresindeki yangın alanlarını kontrol edip bilgi alıyoruz. Türkiye'nin her sene karşılaştığı yangınlar bu sene daha fazla zarara neden olmuştur'' dedi. Orman yangınlarının önlenmesi konusunda zafiyet olduğunu ileri süren Ağar, şöyle konuştu:


''Türkiye'de her yaz orman yangını mevsimi olduğu hatırlandığında, gerekli tedbirlerin alınması noktasında zafiyet olduğu görülmektedir. Zafiyet çok yönlü olarak vardır, bu iktidar döneminde ülkemize musallat olan partizanlık her yönüyle Orman İdaresinde görülmektedir. Tecrübeli ekipler yerinden sökülüp alınmıştır, birçoğu emekliliğe zorlanmıştır. En üstten en alta vekaletle görevlendirme var, geçici işçi sayısı artırılması gerekirken bu yapılmamıştır. Donanım eksikliği giderilmemiş, amfi uçak en etkili silahken gerekli takviye yapılmamıştır.''

Ağar, en önemli turistik ve tarihi alanlardan biri olan Meryemana Evi'nin etrafındaki zenginliklerin yok olduğuna dikkati çekerek, ''Bu son ikaz olmalıdır. Elbette ki bir tabii afetin zorlukları vardır ancak bu kadar çaresizlik içerisinde, müdahale edilememesi kabul edilemez'' dedi. Birden fazla yerde yangın çıktığında müdahale konusunda çaresiz kalındığını ifade eden Ağar, Orman İdaresinde tabanda çalışanların elinden geleni yaptığını söyledi. Yönetimde zafiyet bulunduğunu savunan Ağar, şunları kaydetti:

''Bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Bu hükümet her yerde ehil olmayanlarla çalışmaktadır. Eğitimden, bayındıra her konuda aşağı yukarı yaşanan bu sorun burada da karşımıza çıkmaktadır. Bu kadar akıl almaz partizanlık, Tayyip furyası tarihin hiçbir döneminde görülmemiştir. 80 öncesi bunu yapan bir parti vardı halen belini düzeltemedi.

Türkiye aklı salim, deneyime, liyakate önem veren yönetimlere sahip olmalıdır. Seçime kadar bu iktidarın elinden geleni yapması gerekiyor. Bunun yakın takipçisi olacağız. Altın değerindeki müşterek değerlerimiz zarar görmüştür. Sabotaj olduğu söyleniyorsa, kimdir nedir, ortaya çıkarılmalıdır. (PKK üstlendi) deniyor. Çocuk öldürmek gibi onlara yakışan bir eylem, zamanında mezra basıp çoluk çocuk katledenler, orman yakıyorsa kendi iç yüzlerini hallerini dünya ve Türk kamuoyuna göstermiş oluyorlar.'' Ağar, açıklamanın ardından, yangın alanlarında söndürme çalışmaları yapan ekiplerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.