BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,60
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İmam-hatiplinin boynu bükük

İmam Hatip Lisesi mezunlarına nasıl bir haksızlık yapıldığı bir defa daha ortaya çıktı.

Abone ol

ÖSS"de dereceye giren başarılı öğrenciler, puanları düşürüldüğü için diledikleri fakültelere gidemediler. Türkiye 2. Ayşenur Çoban, başta olmak üzere ilk bine giren pek çok öğrenci özel üniversiteleri tercih etmek zorunda kaldı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, üniversite adaylarının hangi fakültelerine yerleştirildiğini dün açıkladı. Sonuçların kamuoyuna açıklanması, acı gerçeği bir defa daha tüm çıplaklığıyla ortaya koydu. ÖSYM"nin meslek liseleri mezunlarına yönelik uyguladığı katsayı nedeniyle İmam Hatip Liseleri mezunları elde ettikleri başarılara rağmen diledikleri üniversitelere giremediler.

50 PUANLARI DÜŞÜYOR
Türkiye 2.si Ayşenur Çoban başta olmak üzere 8.si Fatimetüzzehra Ulus, 43.su Cumali Çelik, 50.si Savaş Çiğdem, 284. Hatice Eren ve daha birçok öğrenci ağır bir haksızlığa uğradı. Kendileri gibi ÖSS"ye giren arkadaşlarının girebildiği güzel ve kaliteli devlet üniversitelerine kaydolabilmeleri gereken öğrenciler, alanlarının dışında tercihte bulunmaları nedeniyle yaklaşık 50 puanları düşürülüyor. Puanlarının düşürülmesi sebebiyle diledikleri üniversitelere giremeyen İmam Hatip Liseleri öğrencileri, özel üniversiteleri yazmak durumunda kaldılar.
ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara göre, İmam Hatip Lisesi mezunu olup da ÖSS"de ilk bine girebilme başarısı gösteren öğrenciler ya İlahiyat Fakülteleri ya da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlikleri bölümlerine yerleştirildiler. Kendi alanları dışında her hangi bir bölümde okumak isteyen öğrenciler ise hayal kırıklığı yaşatıldı. Öğrenciler, özel üniversitelere yerleştirildiler.

İHL"Lİ ŞAMPİYONLAR, ÖZEL ÜNİVERSİTELER YERLEŞTİLER
Türkiye ikincisi olan Düzce İmam Hatip Lisesi muzun Ayşenur Çoban İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesine, Türkiye 8. Fatimetüzzehra Ulus Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümüne, 43. olan Cumali Çelik, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine, 50.si Savaş Çiğdem Atatürk Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine, 284.su Hatice Eren de Yakın Doğu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümüne yerleştirildi.

HAKSIZLIK İSYAN ETTİRİYOR
ÖSS"de Türkiye 288.si olan Hasan Kara, 307.si Ayşe Balbal, 473.su Ahmet Topal, 922.si Hüseyin Sami Gök ve 939.su olan Hurşit Erbek de katsayı uygulaması nedeniyle diledikleri fakültelere giremediler. Bu ve buna benzer yüzlerce öğrenci, normalde tıp ve mühendislik başta olmak üzere Türkiye"deki pek çok üniversitenin güzel bölümlerine girmeleri gerekirken 1998 yılında bu yana uygulanan katsayı haksızlığı sebebiyle Özel Üniversitelerin vasat bölümlerine yerleştirildiler.
Sınavda dereceye giren öğrenciler, katsayı uygulamasına isyan ediyorlar. Puanlarının düşürülmemesi halinde hayallerindeki üniversitelere rahatlıkla yerleşebileceklerini söyleyen İmam Hatip Lisesi mezunu öğrenciler, “bu haksız uygulamayı koyanlar utansın. Yapılan resmen vicdansızlıktır. Katsayıyı uygulamakta ısrar edenlerin çocukları böyle bir haksızlığı uğramış olsalardı acaba tavırları nasıl olurdu” diye konuştular.