BIST 10.097
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.405,40
HABER /  POLİTİKA

Adandan yaylım ateşi

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, hükümetin memura önerdiği oranı eleştirdi.

Abone ol

DYP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, ''hükümetin memurlara enflasyon oranında bir artışı dahi çok gördüğünü'' ifade etti. Adan, yazılı açıklamasında hükümetin memur maaşlarına 2007 yılının birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 2'şer zam teklifini değerlendirdi. Öngörülen enflasyonun dahi altında teklif yapıldığını ifade eden Adan, ''İktidarın memurun bu sene yaşadığı fakirleşmeyi dikkate almadığını'' kaydetti. Adan şu görüşleri savundu:

''Gelecek yıl enflasyonun ne olacağı belli değildir ama yüzde 4 olmayacağı kesindir. İkdidar memurun bu sene yaşadığı fakirleşmeyi hiç dikkate almadığı gibi gelecek yıl da bu politikayı devam ettirme niyetindedir. Hesap kitap ortadadır. Memurun sadece bu yılki kaybı yüzde 6'dır. Her sene enflasyonun ötesinde refah farkı vereceğini söyleyen iktidar, kendisini yalanlamış, enflasyon oranında bir artışı dahi çok görmüştür.

Rakam oyunlarıyla, göstermelik görüşmelerle memurun yaşadığı gerçeğin üstü örtülemez. Bugün memurların yüzde 80'i yoksulluk sınırının altındadır. İkdidar iş başında olduğu 4 yıl içinde memurun maddi şartlarını daha da aşağıya çekmiş, geçimini imkansız hale getirmiştir. Yapılan üç kuruşluk zammı dahi büyük bir zammış gibi takdim eden iktidar, aslında memurlara karşı işlediği suçu açığa vurmaktadır. Çünkü memur maaşlarının yanında gerçekten her kuruş çok büyüktür.''