BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,72
HABER /  POLİTİKA

Şamil Tayyar'dan AK Parti'ye seçim uyarıları kolay geçmeyecek

AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, 23 Haziran'da yeniden yapılacak İstanbul seçimi için 'yarışın kolay geçmeyeceği aşikar. 31 Mart’ta seçmen kapasitesini en üst düzeyde kullanan CHP zafer sarhoşluğu içinde savruk vaziyette. Psikolojik üstünlük AK Parti’de. dedi.

Abone ol

Son genel seçimlerde AK Parti listelerinde kendine yer bulamayan, gazeteci Şamil Tayyar YSK kararıyla iptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal medya hesabından yaptığı, 23 Haziran'a giden sürece ilişkin öngörülerini dile getirdiği paylaşımda, şu ifadelere yer verdi;

AK Parti'nin işi görece daha kolay

''Partilerin bu başlangıç pozisyonu, yarışın sonunda kampanya performansına göre değişebilir'' yorumunda bulunan Tayyar,  AK Parti’nin işi görece daha kolay. Sandığa gitmeyen 400 binin üzerinde küskün seçmen var. Ders vermek için farklı oy kullananlar hariç. Sanırım sonucu bu küskünler belirleyecek.'' dedi.

AK Parti'ye uyarılar

Tayyar seçim sürecinde AK Parti'nin dikkat etmesi gereken hususlara değinerek,  ''Katılımın arttırılması için kırgınlık sebeplerini ortadan kaldıracak ikna edici, güven verici, kuşatıcı pozitif bir dil ve üsluba ihtiyaç var. Ayrıca yarışın sadece adaylar arasında geçmesini sağlayacak, kampanya yönetiminde çok başlılığı ortadan kaldıracak tedbirler gerekli.'' ifadelerini kullandı.

Beka gibi soyut kavramlardan arındırılmalı

Son olarak Tayyar şu uyarıyı ekledi; seçimin, referandum ekseninden çıkarılıp beka gibi soyut kavramlardan arındırılarak yerel seçim rekabeti içinde geçmesini sağlamak başarı için önemlidir.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu daha avantajlı PİAR açıkladı
Foto Galeri Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu daha avantajlı PİAR açıkladı Galeriye Gözat