BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,45
HABER /  DÜNYA

Rusya, Ukrayna'da o silahı ilk kez kullanıldı! Okul vuruldu 400 kişi enkaz altında kaldı korkunç görüntüler

RUSYA-Ukrayna savaşı 24. gününde de tüm acımasızlığıyla devam ediyor. Bölgeden üst üste sarsıcı haberler gelirken, New York Times, Rusya'nın balistik füzelerle Ukrayna'nın en kritik karargahlarından birini vurduğunu ve 40'tan fazla askeri öldürdüğünü duyurdu. Ukrayna elindeki Rus savaş esiri sayısını açıklarken Zelenski'den flaş açıklamalar geldi. Rusya, 400 kişinin sığındığı okulu vurdu...

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emri ile 24 Şubat sabahı başlayan Rusya-Ukrayna savaşı son sürat devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski 'kolay ve hoş olmasa da' Rusya ile barış görüşmelerine ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Son dönemde sivilleri hedef almakla suçlanan Rusya, bu sefer Ukrayna Deniz Piyade Tugayı'nın karargahını vurdu. New York Times saldırıda 40 Ukrayna askerinin öldüğünü duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, Kinzhal (Hançer) füzelerinin Cuma günü ilk kez kullanıldığını duyurdu. Mariupol Belediye Başkanı Yardımcısı Pyotr Andryuschenko, Rus güçlerini pasaportları olmadan 4 bin ila 4 bin 500 Mariupol sakinini sınırdan Taganrog'a zorla götürmekle suçladı. Ukrayna elinde 562 Rus savaş esiri olduğunu duyurdu. İşte dakika dakika bölgedeki gelişmeler...

7 insani koridor açılacak

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Irina Vereshchuk, bugün sivillerin çatışmaların olduğu bölgelerden tahliyesi için yedi insani koridor açılacağını açıkladı. Vereschuk, 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının başlamasından bu yana bu bölgelerden toplam 190 bin sivilin tahliye edildiğini söyledi.

Rus ordusunun kayıplarını açıkladılar

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun 24 Şubat-20 Mart'taki kayıplarıyla ilgili verileri paylaştı. Buna göre, Ukrayna'ya saldıran Rus ordusundan 14 bin 700 asker öldürüldü, Ruslara ait 96 uçak, 118 helikopter, 476 tank, 1487 zırhlı araç, 230 top, 74 roketatar sistemi ve 44 hava savunma sistemi imha edildi.

Vurulan tiyatro binasının son hali paylaşıldı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, Twitter hesabından geçen hafta Mariupol'de Rus güçleri tarafından vurulan tiyatronun son hâlini paylaştı.  Kuleba, şöyle yazdı:  "Bunlar, Mariupol’de yüzlerce sivilin saklandığı Drama Tiyatrosu’nun kalıntıları. İnsanlık dışı Rus savaş suçu. Hâlâ Rusya’yla çalışan çokuluslu şirketlere ortak istiyorum: Nasıl onlarla iş yapmaya devam edebiliyorsunuz? Bunu yapanlar nasıl besleyebiliyor, hizmet edebiliyor, para ödeyebiliyorsunuz?"

Ukrayna açıkladı: 112 çocuk öldürüldü

Ukrayna parlamentosu, Rus işgalinin başlamasından bu yana 115 Ukraynalı çocuğun öldürüldüğünü açıkladı. Rusya Ukrayna'da bir kez daha hipersonik füze kullandığını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Hipersonik balistik füzelere sahip Kinzhal havacılık füze sistemleri, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Mykolaiv bölgesindeki Kostyantynivka yerleşimi yakınında büyük bir depolama alanını imha etti' denildi.

Rusya bu kez yüzlerce insanın sığındığı okulu vurdu

Gelen son dakika haberine göre, Rus güçleri Mariupol'de 400 kişinin sığındığı sanat okulunu bombaladı. Mariupol Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Levoberezhny bölgesinde bulunan 12 numaralı sanat okulunun vurulduğu belirtilerek, "Rus işgalciler, çocukların, kadınların ve yaşlı insanların saklandığı Levoberezhny bölgesinde bulunan ve yaklaşık 400 kişinin bulunduğu 12 numaralı sanat okulunu bombalarla vurdu. Enkaz altında kalanların durumu netleştiriliyor. İnsanlık dışı savaş suçlarını işleyenler hesap verecek" denildi.

Mariopol Belediye Başkanı Yardımcısı Sergey Orlov, “Polislerimizi vuruyorlar, yakıtımız tükeniyor. Fabrikalar çalışmıyor, metal fabrikası tamamen yol edildi. Şehrin yüzde 90’ı Ruslar tarafından yok edildi" dedi.

Zelenski: Kolay ve hoş olmasa da barış görüşmeleri...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusya'nın liman kenti Mariupol'u kuşatmasının 'yüzyıllarca hatırlanacak bir terör eylemi' olduğunu söyledi. Zelenski, 'kolay ve hoş olmasa da' Rusya ile barış görüşmelerine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

NYT duyurdu: Rusya kritik karargahı vurdu: 40 asker öldü

New York Times (NYT), üst düzey bir Ukraynalı askeri yetkiliye dayandırarak, Rusların Mykolaiv'deki bir deniz üssüne düzenlediği saldırıda 40'tan fazla Ukrayna askerin öldüğünü duyurdu. Yetkili NYT'ye 36. Ukrayna Deniz Piyade Tugayı'nın karargahının İskender-M balistik füzesi gibi uzun menzilli bir silah tarafından vurulmuş olabileceğini söyledi. İskender Füzesi, Rus yapımı bir kısa menzilli balistik füze sistemidir. İskender'in bir dizi misket bombası, termobarik, yüksek patlayıcı parçalanmalı savaş başlığı, sığınak delici ve radarsavar görevleri için bir elektromanyetik darbe de dahil olmak üzere birçok farklı konvansiyonel savaş başlığı bulunmaktadır.

Rusya, Ukrayna4da ilk kez kullandı! Hançer nedir?


Rusya Savunma Bakanlığı, önceki gün Ukrayna’nın batısındaki mühimmat ve silah deposunu vurduklarını açıklarken bunu hipersonik Kinzhal (Hançer) füzeleriyle yaptıklarını duyurdu. Rus yetkililer ilk kez bu gelişmiş sistemin kullanıldığının altını çizdi. Rus haber ajansı RIA Novosti, Rus ordusunun bu açıklamasıyla savaşta ilk kez nükleer kapasiteye sahip gelişmiş silahların kullanıldığına vurgu yaptı. 2018’de ulusa sesleniş konuşmasında Kinzhal’ı tanıtan Rusya Devlet Başkanı Putin, bu füzenin nükleer savaş başlığı taşıyabildiğini ve ses hızından 10 kat daha hızlı olduğunu açıklamıştı.

Ukrayna'nın elinde kaç savaş esiri var

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Iryna Vereshchuk, Kiev'in elinde 562 Rus savaş esiri olduğunu duyurdu. Mariupol Belediye Başkanı Yardımcısı Pyotr Andryuschenko, Rus güçlerini pasaportları olmadan 4 bin ila 4 bin 500 Mariupol sakinini sınırdan Taganrog'a zorla götürmekle suçladı. New York Times'a konuşan Andryuschenko, binlerce kişinin şehir merkezindeki bir spor kompleksine sığındığını ve içeridekilerin çoğunun Rusya'ya götürüldüğünü düşündüğünü söyledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Rusya Ukrayna savaşının korkunç yüzü! Ukraynalı çocuklar kaçırılıyor
Foto Galeri Rusya Ukrayna savaşının korkunç yüzü! Ukraynalı çocuklar kaçırılıyor Galeriye Gözat