BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.424,52
HABER /  GÜNCEL

Paris'te 3 PKK'lı kadın öldürüldü!

Fransa'da Kürt Enstitüsü'nde 3 kadın başlarından vurulmuş halde bulundu

Abone ol

Kimliği belirsiz kişi veya kişiler Paris'teki Gare du Nord'da bulunan bir biranın birinci katında yer alan Kürdistan Enformasyon Bürosu'na girerek susturucu takılı silahla ateş açtı.

KATİLLERE KAPIYI KİM AÇTI?

(HABERİ OKUYUN)

BDP'LİLERDEN İLK TEPKİ

(HABERİ OKUYUN)

BDP VE DTK'DAN KINAMA

(HABERİ OKUYUN)

PARİS'TE HEPİMİZ PKK'YIZ SLOGANI

(HABERİ OKUYUN)

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

(HABERİ OKUYUN)

AK PARTİ'DEN İLK YORUM!

(HABERİ OKUYUN)

Açılan ateşle saldırıda PKK'nın sözde Almanya sorumlusu Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris temsilcisi Fidan Doğan ile Leyla Söylemez öldürüldü.

Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan Kürt Enstitüsü'nde Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez isimli 3 kadın, başlarından kurşunlanmış olarak bulundu. Saldırının akşam saatlerinde gerçekleştiği sanılıyor.

KAPIDA KAN İZİ GÖRÜNCE

Saldırı 3 PKK'lıdan uzun süre haber alınamaması üzerine saat 02.00 sıralarında arkadaşlarının kapı önündeki kan izlerini gördükten sonra kapıyı kırarak içeri girmeleri sonucu ortaya çıktı.

ÖRGÜT İÇİ İNFAZ OLABİLİR

Sakine Cansız PKK'nın kuruluşunda yeralan isimlerden biri arasında bulunuyor. Fidan Doğan ise PKK'nın Avrupa'da yürüttüğü propaganda ve lobi faaliyetlerini yürüten isim olarak öne çıkıyordu.

Saldırıların İmralı'da Öcalan ile başlayan görüşmelerle aynı tarihe denk gelmesi dikkat çekici bulundu.

Polis, öldürülen Kürt asıllı 3 kadının, terör örgütü PKK ile bağlantılı ve örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Paris'te aralarında PKK terör örgütünün kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili, cinayetin işlendiği Kürt Enstitüsü'nde bu sabah incelemelerde bulundu.Cinayetlerin işlendiği haberini alır almaz normal programında değişiklik yapan Valls, Kürt Enstitüsü'nde saldırıları soruşturan yetkililerden bilgi aldı.

Valls, basına yaptığı açıklamada, saldırıları ''kabul edilemez ve tahammmül edilemez'' olarak değerlendirdi.

Valls, saldırıların sorumlularının bulunması için gerekli bütün çabanın gösterileceğini ifade etti ve terörle mücadele savcılığının gerekli soruşturmayı derhal başlattığını hatırlattı.

PKK LEHİNE SLOGANLAR ATILIYOR

Bu arada, yaklaşık 200 bölücü terör örgütü PKK yandaşı, Kürt Enstitüsü'nün önde toplandı. Cinayetlerin ''siyasi amaçlı'' olduğunu iddia eden göstericiler, PKK lehine sloganlar attı.

Fransız polisinin, Kürt Enstitüsü etrafında çok yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Fransız televizyonu başından vurularak öldürülen kurbanlardan 32 yaşındaki Fidan Doğan'ın Kürt Enstitüsü'nde sürekli görevli olduğunu, Sakine Cansız ve Leyla Söylemez isimli kadınların ise ziyaretçi olduğunu duyurdu.

Saat 02.00 sıralarında binaya gelenler tarafından bulunan kadınların akşam saatlerinde öldürüldüğü belirlendi.

Bu arada Paris'in merkezi bir mahallesinde işlenen cinayetler, Fransız radyo ve televizyon kanallarının programlarında ilk sırada duyuruluyor.

SAKİNE CANSIZ KİMDİR?

1978 yılında Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyünde PKK’yı kuran isimler arasında bulunan Cansız, 12 Eylül askeri darbesiyle gözaltına alındı ve Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde yattı. Dünyanın en kötü 10 cezaevi arasında sayılan Diyarbakır Cezaevi'nde tutuklu olan Cansız, 1980’li yıllarda ilk siyasi savunma yapan kadın PKK’lı oldu. Cezaevindeki direnişi nedeniyle PKK içerisinde efsane haline geldi.

1990’lı yıllarda tahliye olduktan sonra Bekaa Vadisi'ne gitti. Uzun süre Osman Öcalan’ın liderliğindeki Zeli Kampı'nda kalan Cansız, kadın örgütlenmesini yürüttü. Ancak 1992 yılında PKK’nın cephe savaşı vermesi ve 500 militanını kaybetmesinin ardından, Osman Öcalan örgüt tarafından sorgulanarak etkisizleştirilirken, Cansız Murat Karayılan tarafından Almanya temsilcisi olarak atandı. Almanya’dan sonra ise Fransa’da örgütsel çalışmalara devam etti.