BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.422,92
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

PKK suikastına AK Parti'den ilk tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

Abone ol

İNTERNETHAHBER.COM- Günedeme bomba gibi düşen Paris'teki PKK suikastina AK Parti'den ilk tepki geldi.

Paris'te PKK'nın siyasi kanadını oluşturanların kurduğu dernek binasına silahlı baskın yapıldı. Baskında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız dahil üç kadın öldürüldü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik yaşanan olayı PKK'nın iç hesaplaşması olarak değerlendirdi.

'Paris'te yapılan saldırı PKK'nın iç hesaplaşması gibi görünüyor. Faili mechul kişiler tarafından yapılmış saldırıdır. PKK'nın kendi içinde binlerce infaz yaptığını biliyoruz. Bu terör örgütlerinin tabiatına olan bir şeydir. Ama net bir bilgi yok.'

DEMİRTAŞ YANLIŞ KONUŞTU

PKK ve uzantılarında şöyle bir eğilim var. Herkes Öcalan'ı ne kadar düşündüğünü söylüyor. Öcalan'ın dillendirmediği meseleleri dillendirenler var bak bende buradayım diyenler var. Öyle ya da böyle herkes bu süreçte kendi diline hakim olmalı ve hassas bir üslup kullanmalıdır.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın salı günkü grup toplansındaki konuşması bu hasssasiyetten uzaktadır. Demirtaş'ın salı günü yaptığı konuşmasını yapılmaması gereken bir konuşma olarak nitelendiriyorum.

PARİS'TE 3 PKK'LININ ÖLDÜRÜLMESİ

Paris'te yapılan saldırı PKK'nın iç hesaplaşması gibi görünüyor. Faili mechul kişiler tarafından yapılmış saldırıdır. PKK'nın kendi içinde binlerce infaz yaptığını biliyoruz. Bu terör örgütlerinin tabiatına olan bir şeydir. Ama net bir bilgi yok.

Bu süreçte bu ve benzeri olaylar artabilir. Silahlar sussun bırakılsın aşaması gündeme gelirse ardından buna benzer olaylar gelir. Eğer Hakkari'deki saldırı erken haber alınmamış olsa yine 93'deki gibi 33 şehit meselesi gibi bir durumla karşılaşabilirdik. PKK bir tane midir emin değilim. PKK içinde taşeronluk yapan yapılanmaların olduğunu PKK'ya yakın çevreler de itiraf ediyor. Bu saldırı kim tarafından yapıldı emin değilim.

AK PARTİ BÜYÜK HAMLELER YAPTI

Şehit aileleri bile benim evladım şehit oldu başkasının evladı şehit olmasın diyor. Burada kamuoyu ile problemimiz yok.

İnsanların kan dökerek artık kendisini ifade etmesi gerekmiyor. Eğer gerekçe buysa. AK Parti hükümeti bu meselede byük hamleler yapmıştır.

KÜRTLERİN SÖZCÜSÜ PKK VE BDP DEĞİL

Biz BDP ile Öcalan'la oturup siz Kürtler ne istiyorsunuz diye sormayız. Kürtlerin sözcüsü PKK ve BDP değil. Kendi vatandaşlarımızın hakları onlarla pazarlık konusu yapılacak değil. Böyle bir şey olmadı olmayacak. Biz PKK ve BDP'yle oturup müzakere yapmış değiliz. Öcalan ve PKK istemese de gerekli adımları atacağız. 

Bu ülkede 75 milyon insan var. Dini, mezhebi, ana dili, rengi ne olursa olsun demokratik vatandaşlık payında herkes bir ve bütündür.