BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da tecavüz sanıklarına işkence iddiası

Hindistan'daki toplu tecavüz davasında sanıklardan üçünün avukatı, müvekillerinden işkence yoluyla ifade alınıp itirafa zorlandıklarını iddia etti

Abone ol

Hindistan'daki toplu tecavüz davasında sanıklardan üçünü temsil etmeyi kabul eden avukat, "müvekillerinden işkence yoluyla ifade alınıp itirafa zorlandıklarını" iddia etti.

Yeni Delhi'de tıp öğrencisi genç kadına otobüste tecavüz etmek ve öldürmekle suçlanan beş sanıktan üçünün avukatlığını üstlenen M. L. Sharma, sanıkların işkenceye uğradığını ve suçu kabule zorlandıklarını bildirdi.

16 Aralık'ta yaşanan saldırı büyük tepkiye yol açmıştı. Süratli yargılama usulüyle yargılanacak beş sanık hakkında idam cezası isteniyor.

Sharma, bugün görülecek dava öncesinde basına yaptığı açıklamada, "Sanıkların tümü polisten dayak yedi ve eldeki delillere uyacak şekilde ifade vermeleri için işkenceye uğradı" dedi.

Adaletin yerini bulması için davayı üstlendiğini belirten Sharma, sanıkların karakolda 15 gün işkence gördüğünü, halkın öfkesini yatıştırmak amacıyla delillerle oynandığını iddia etti.

Sanıkların tutulduğu Tihar Cezaevi'nin sözcüsü Sunil Gupta ise BBC'ye yaptığı açıklamada, "Avukat ile müvekilleri arasında geçenler tamamiyle mahrem kalmalıdır. Avukatın iddiası konusunda açıklama yapmayacağız. Sanıklar cezaevinin farklı bölümlerinde tutuluyor; hakları ve güvenlikleri sağlanmış bulunuyor" dedi.

Ülke çapında protesto gösterilerine neden olan saldırıda, 23 yaşında üniversite öğrencisi genç kadın, erkek arkadaşı ile Yeni Delhi'de bindiği otobüste toplu tecavüze uğradıktan sonra dövülmüş ve sonra da yola fırlatılmıştı.

Genç kadın, saldırı ardından kaldırıldığı hastanede günlerce yoğun bakımda kalmış ve yeni yıldan hemen önce hayatını kaybetmişti.