BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Doğum yapan memurlara müjde!

Memura izin süresi' ve 'sicil affı'yla ilgili düzenlemelerin ardından bir müjde de doğum yapan kadın memurlara geldi..

Abone ol

Doğum yapan ve doğum iznine ayrılan memurla müjde! Memura izin süresi' ve 'sicil affı'yla ilgili düzenlemelerin ardından bir müjde de doğum yapan kadın memurlara geldi...

Doğum yapan kadın memurlara sağlanan gece nöbeti ve gece vardiyası konusundaki muafiyet süresinin uzatılması talebini ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına soran komisyon bu kurumlardan olumlu cevap aldı.

Böylece Bakanlık muafiyet süresini uzatmaya yönelik yeni bir tasarı taslağı hazırladı. Düzenleme Bakanlar Kurulu'nda da olumlu karşılanırsa diğer sosyal düzenlemelerle birlikte Meclis'e sevk edilecek.

DOĞUM YAPANA 14 AY GECE VARDİYASI YOK!

"Devlet Memurları Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı"na göre kamuda çalışan kadrolu, sözleşmeli ve geçici personel statüsündeki kadın memurlar doğum sonrası gece nöbetlerine daha geç sürede başlayacak. Taslağa göre kadın memurlara, doğum sonrasında 12 ay yerine 14 ay boyunca gece nöbeti ve gece vardiyası nöbeti yazılamayacak.

DOĞUM SONRASI 8 AY NÖBET YOK!

Mevcut düzenlemede kadın memurlara doğumun ardından bir yıl süreyle nöbet tutturulamıyordu. Yeni tasarı taslağı ile bu süre doğumdan sonra değil, analık izninin bittiği tarihten itibaren başlatılacak. Böylece kadın memurlar doğum sonrası en az 8 hafta daha nöbetlerden muaf olacak.