BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  GÜNCEL

Paris'te suikast: 3 Kürt kadın öldürüldü

Paris'teki Kürt Enstitüsü'nde kimliği belirsiz silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, aralarında PKK'nın kurucularından olduğu belirtilen Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadın öldürüldü.

Abone ol

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen silahlı bir saldırıda aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç kadın öldürüldü.

Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlendiği bildirilen saldırıda Kürdistan Ulusal Kongresi Paris temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı kadınlar da öldü.

Fırat Haber Ajansı (ANF), Paris'te merkezi tren istasyonu Gare du Nord yakınındaki Kürdistan Enformasyon Bürosu'na düzenlenen saldırıda, Cansız, Doğan’ın başlarından ve Söylemez'in ise karnından kurşunlandığını bildiriyor.

Bina içerisinde incelemelerde bulunan polis, henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Saldırıda susturuculu silah kullanılmış olabileceği iddia ediliyor.

Akşam saatlerinde düzenlendiği tahmin edilen saldırı, kadınlardan haber alamayan arkadaşlarının sabaha karşı 02.00 sıralarında binaya gelmesi ile ortaya çıktı.

Paris'teki saldırılar, Türkiye'de PKK lideri Abdullah Öcalan ile İmralı adasında resmi kanallardan görüşmelere başlandığı döneme rastlıyor.

Türkiye'deki medya kaynaklarının aktardığına göre, görgü tanıkları, binadaki aşırı kan izlerine dikkat çekerek saldırının susturuculu silahlar ve kesici aletlerle yapılmış olabileceğini de söylüyor.

Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, işlenen cinayetlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Paris'te eylem çağrısı

Saldırı mahallini ziyaret edeceğini belirten Valls, soruşturmayla olayın hızla aydınlatılmasını umduğunu söyledi.

Kürt Dernekleri Federasyonu Paris'te gösteri düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Paris’te bir grubun Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde bekledikleri bildiriliyor.

Görüşlerinizi paylaşın.

GÖRÜŞLERİNİZ

Provakasyonlar yine başladı... Müge Akgün, Twitter

Barisin sahtesi bile silahlari cikarmaya yetti! Gercek baris sahneye konsa Tanklar tüfekler de devreye girecek!.. Fikret Özdemir, Twitter

barış süreci pek kolay geçmeyecek anlasilan umarım barışa hasret olanlar bu sefer hasretini dindirebilirler. Kazım Bencik, Twitter