BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.513,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

AK Parti PKK'nın imajını düzeltiyor!

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, düzenlediği basın toplantısında İmralı görüşmelerine değindi...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, ''AK Parti iktidarı bilinçli olarak teröristlerin halk nezdinde imajını düzeltmek gibi bir tavır içerine girmiştir'' dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İmralı'daki görüşmelere değinerek, terör örgütünün eylemlerinin görüntülerinin bulunduğu fotoğrafları gazetecilere göstererek, şunları söyledi:

''Bizim açılım yaptığımız, konuştuğumuz ya da görüşlerine başvurduğumuz insan bu çocukların katili. Biz bunların katilleriyle oturduk. Neyi pazarlık ediyoruz? Biz sizin katliamlarınızı gördük, sizin katliamlarınızı engellemiyoruz. O halde yapmamız gereken şey, sizin görüşlerinize müracaat etmek...Hırsızla hırsızlık, tecavüzcüyle zina, katille katliam konuşulamaz. Hele onların şerrinden korunmak için, onlara ve onların görüşlerine sığınmak asla mümkün değildir.''

BİLİNÇLİ OLARAK İMAJ DÜZELTMEK

AK Parti iktidarının bilinçli olarak teröristlerin halk nezdinde imajını düzeltmek gibi bir tavır içerine girdiğini iddia eden Yeniçeri, ''İktidarın gözetimi, denetimi ve hoşgörüsü adı altında bir ölüm orucu furyası başlatıldı. Doktorların nezaretinde 60 küsur gün aç olan insanlar yaşamayı başardı ve İmralı'dan gelen bir ses birdenbire bu ölüm oruçlarının sona erdirilmesini sağlamıştır. Demek bütün bunlar, İmralı'daki zatın imajını düzeltmeye, onu bir barış adamı olarak göstermeye, onu bir güvercin olarak topluma lanse etmeye yönelik altyapı çalışmalarıydı'' diye konuştu.

Görüşmelerin, 2012 yılında terör örgütünün bin 500'e yakın ölü verdiği, çökmeye başladığı, büyük bozgun ve hezimet yaşadığı bir dönemde ortaya çıktığını savunan Yeniçeri, devletin İmralı'daki örgüt liderini muhatap alarak PKK'yı büyük bir dirence zorladığını ve bir moral şahlanışı içerisine ittiğini öne sürdü.