BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.492,11
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Koç iddialara güldü geçti ama

CHP içinde ulusalcı kimliği ile öne çıkan bazı milletvekilleri Kılıçdaroğlu'nun Ak Parti'ye verdiği koşullu desteğe açık açık karşı çıktı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İmralı görüşmelerine koşullu destek veren CHP yönetimi ulusalcı milletvekillerini kızdırdı.

Ulusalcıların disipline verileceği iddiasına parti sözcüsü Haluk Koç, "gülüp geçerim" diye cevap verdi ama partide çalkantı sürüyor.

"AK Parti'nin eline şehit kanı bulaştı" diyen Emine Ülker Tarhan'ın ardından Tanju Özcan, Şevki Kulkuloğlu Dilek Akagün Yılmaz da benzer mesajları sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. 

"ELEŞTİRMENİN DAHİ VATAN HAİNLİĞİ SAYILDIĞI TARİHİ GÜNLERİ YAŞIYORUZ"

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, twitter sayfasında şunları yazdı:

"Terörist başı ile görüşmeyi eleştirmenin dahi vatan hainliği sayıldığı, Atatürkçü olmanın terör örgütü üyeliği kapsamında değerlendirildiği tarihi günleri yaşıyoruz... Onlara inat dik durmaya devam ediyorum. "

"TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE DİYECEĞİZ"

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da twitter sayfasına "2013 yılında inançlı ve kararlı bir şekilde ulus devlet, üniter devlet, laik devlet ve üreten, paylaşan, tam bağımsız bir Türkiye diyeceğiz" diye yazdı.

CHP'li vekil Dilek Akagün Yılmaz da sosyal medya üzerinden "Başbakan gerçeği söylemiyor PKK nın talebi üniter devleti yok etmek buna evet denilecek mı? Müzakere edilen nedir?" diye soru sordu.

Genel Merkez yönetimi, CHP Grubu'nu "güncel meseleleri bizden izinsiz değerlendirmeyin" diye telefon mesajıyla uyarmıştı. 

İşte bu uyarılara rağmen yapılan değerlendirmeler, "bazı vekillere disiplin yorumu açıldı" diye yorumlandı. CHP MYK sonrası kameralar karşısına geçen parti Sözcüsü Haluk Koç'a soruldu.

ULUSAL ÇIKARLARA DEĞER VEREN DÜZEYDE

“İmralı ile başlayan görüşmeler sonucunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun iktidar partisine verdiği bir kredi vardı. Bunun parti içinde tartışmalara yol açtığı iddiaları var.” şeklindeki soru üzerine Koç, “Şunu herkes çok iyi bilsin, CHP’de Genel Başkan’ından en sade üyesine kadar herkes partinin programına, ilkelerine ve ulusal çıkarlarına değer veren düzeydedir... CHP’nin içine dönük temennilerde bulunmak, keşke böyle süreç gelişse diye beklenti yaratmak bazılarının özel ilgi alanı içinde olabilir ama CHP sözcüsü olarak bu haberlere gülüp geçiyorum.” cevabını verdi.

“Dün BDP Genel Başkanı tarafından CHP’nin de İmralı ile görüşmesi gerektiği söylendi.” şeklindeki sözler üzerine Koç, “Muhatabımız Meclis’tir.” dedi.