BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL

Kar yağdı, vali twitter'da coştu

Hafta başında İstanbul’da başlayan kar yağışı ve öğrencilerin tatil beklentisi gözleri İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya çevirdi.

Abone ol

Milyonlarca öğrencinin tatil beklentisi Vali Mutlu’nun twitter’daki takipçi sayısında patlamaya sebep oldu. Kar yağışı öncesi 20 binlerde olan Vali Mutlu’nun takipçi sayısı 100 bine yaklaştı.

İstanbul’da Salı günü başlayan kar yağışı Çarşamba günü de etkisini artırarak devam ettirdi. Milyonlarca İstanbullu gelişmeleri takip ederken, öğrenciler de kendilerine verilecek tatil haberini bekledi. Karar için yapılan toplantıların uzun sürmesi ve kararın gecikmesi merakı iyice artırdı.

İstanbul’da okulların tatil olup olmayacağı sorusunun cevabı sosyal medyada da arandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tatil ile ilgili görüşlerini twitter hesabından paylaşınca dikkatler bu yöne çevrildi.

Gün boyu soruları sosyal medya hesabından cevaplayan Vali Mutlu, öğrencileri tatil olmayacakmış gibi hazırlık yapmaları konusunda uyardı. Kar yağışının devam etmesi ve Valiliğin açıklama yapmaması üzerine öğrenciler ve veliler twitter’da nöbet tutmaya başladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, öğrencileri tatil müjdesini 8 Ocak Salı 00.38’de “Meteorolojik uyarı, buzlanma riskini yüksek, kar yağışını yoğun gösteriyor, o nedenle Salı günü okulları Ana, ilk, orta, lisede tatil ettik.” mesajıyla duyurdu.

Vali Mutlu’nun bu mesajı bir anda sosyal medyada en çok ilgi gören mesaj oldu. Mesaj 13 bin 159 kişi tarafından retweet (paylaşıldı) edildi. Ayrıca Vali Mutlu’nun tatil mesajı bin 611 kullanıcı tarafından da favorilerine eklendi.

İstanbul’da öğrencilerin kar tatili beklentisi Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun twitter’daki popülaritesini artırdı. 2 gün öncesine kadar 20 bin olan takipçi sayısı bu gün itibariyle 98 bin 283’e çıktı.